У Києві затримали брокерів, які обікрали українців на 70 млн гривень

У Києві затримали брокерів, які обікрали українців на 70 млн гривень

Фото: УНІАН

Злочинці "працювали" одразу в кількох містах України.

Київські правоохоронці затримали злочинців, які організували масштабну фінансову оборудку та обікрали українців на 70 мільйонів гривень.

Про це повідомили на сайті прокуратури міста Києва.

За інформацією прокуратури, керівником злочинної групи був 43-річний чоловік, а один із офісів розташовувався в Києві. Брокери "давали неправдиву інформацію про гарантовану можливість отримання надприбутків на міжнародному фінансовому ринку через фінансову піраміду "Forex Trend".

Щоб реалізувати схему, зловмисники створили інтернет-сайт, на якому пропонували інвестувати грошові кошти.

"Після реєстрації та авторизації на веб-сайті інвесторам надавався особистий електронний кабінет, через який пропонувалось здійснити грошовий внесок. Шахраї націлювали клієнтів на максимальний розмір внеску, мотивуючи тим, що чим більша сума внесених коштів, тим більша вірогідність успішного проведення торгів. У подальшому зловмисники за рахунок грошей вкладників проводили фінансові операції на міжнародному фінансовому ринку.", - йдеться в повідомленні прокуратури.

У кримінальному провадженні потерпілими визнано 16 громадян.

Нагадаємо. нещодавно у Києві шахраї обманом відібрали в літнього професора фізико-математичних наук дві квартири. Спершу злочинці винайняли в нього кімнату, потім украли і підробили паспорт та документи на майно, а врешті житло продали.

У Києві шахраї відібрали в літнього професора фізико-математичних наук дві квартири

У Києві шахраї відібрали в літнього професора фізико-математичних наук дві квартири

Повʼязані теми:

Наступна публікація