У Києві затопило місце розкопок пам'яток на Поштовій площі

У Києві затопило місце розкопок пам'яток на Поштовій площі

Фото: УНІАН

За інформацією активістів, аварію проігнорували міські служби.

У Києві на Поштовій площі затопило місце розкопок кварталу Середньовічного Києва (XI-XIX ст.). Причиною стала аварія на водогінній системі.

"Вода руйнує пам`ятку на Поштовій площі. Тече вже з двох боків. Представники відповідальної структури були, але нічого не вирішили та поїхали. Поліція зафіксувала факт руйнації пам`ятки археології місцевого значення. Що буде завтра, невідомо", - повідомив у Facebook активіст Віталій Білецький. За його словами, комунальні служби не приїхали на виклики.

Вода руйнує пам'ятку на Поштовій площі. Тече вже з двох боків. Представники відповідальної структури були але нічого не вирішили та поїхали. Комунальні служби побили рекорд ідиотизму, взагалі не приїхали на виклики. Поліція зафіксувала факт руйнації пам'ятки археології місцевого значення. Що буде завтра невідомо.

Опубліковано Vitaliy V. Beletskiy Середа, 8 серпня 2018 р.

За інформацією активістів, міські служби ігнорували звернення щодо аварії на пам`ятці. Екскурсії до місця розкопок тимчасово припинені через аварію, сказала член Міжнародної ради з питань пам`яток і визначних місць, заступник голови правління громадської організації "Громада Андріївський узвіз" Ольга Рутковська.

Нагадаємо, від 20 червня на Поштовій площі триває безстрокова акція з вимогою створити музейний простір на місці розкопок, що ведуть на території, де планується будівництво ТРЦ. Активісти цілодобово перебувають на площі і поширюють інформацію про виявлені археологами знахідки та ситуацію із забудовою території, організовуючи екскурсії на місце знахідок.

8 серпня експертна рада Мінкульту підтримала надання виявленій пам’ятці на Поштовій площі статусу національної пам’ятки археології та рекомендувала міністерству розглянути питання про внесення до держреєстру ті археологічні знахідки, які були знайдені під час розкопок на Поштовій площі. Крім того, рекомендовано доопрацювати питання щодо включення цієї ж пам`ятки до державного реєстру в категорії пам`ятка історії.

Створення музею на Поштовій площі у Києві вчергове відклали

Створення музею на Поштовій площі у Києві вчергове відклали

Повʼязані теми:

Наступна публікація