У Києві запровадять супровід під час інклюзивного навчання

У Києві запровадять супровід під час інклюзивного навчання

Фото: УНІАН

Столичні інклюзивні школи та дитячі садки відвідують понад 160 дітей із особливими освітніми потребами.

У столичних закладах освіти запровадять супровід під час інклюзивного навчання школярів. Таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київради.

Рішення підтримали 99 депутатів.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

За словами депутатки Київської міської ради, секретарки Постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Богдани Тимощук, супровід під час інклюзивного навчання є базовою соціальною послугою. Столичні інклюзивні школи та дитячі садки відвідують понад 160 дітей із особливими освітніми потребами, яким необхідна послуга супроводу.

"У загальноосвітніх закладах зростає кількість учнів із особливими освітніми потребами, які потребують супроводу під час навчання. У 2019 році був прийнятий Закон України "Про соціальні послуги". Соціальна послуга здійснюється асистентом учня – соціальним робітником, одним із батьків учня або уповноваженою ними особою за умови проходження спеціальної підготовки. Це рішення допоможе забезпечити для всіх рівні можливості щодо налагодження соціальних зв’язків та можливості брати участь в основних сферах життя і діяльності школи, готуючи себе до повноцінного майбутнього у суспільстві", – зазначила Тимощук.

Нагадаємо, що Київ не планує закривати дитсадки та початкову школу за нової хвилі COVID-19.

Повʼязані теми:

Наступна публікація