У Києві запровадили особливі карантинні правила в церквах до Вербної неділі і Великодня: список вимог

У Києві запровадили особливі карантинні правила в церквах до Вербної неділі і Великодня: список вимог

Ілюстрація / Фото: Associated Press

Кличко розповів, як минуть великодні свята у Києві.

На Великдень-2021 киян та гостей столиці закликають дотримуватися обмежень через складну ситуацію з поширенням коронавірусу. Для безпечного святкування міська влада Києва затвердила особливі вимоги до проведення релігійних заходів на Вербну неділю та Великдень.

Про це під час брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Так, Кличко назвав майбутні свята і тривалі вихідні "ризикованим моментом для епідеміологічної ситуації". Він наголосив, що вкрай важливо, щоб "наслідком радості від свята не стала біда від хвороби". А тому закликав киян провести Великдень та травневі вихідні у колі сім'ї, не збиратися великими компаніями, не йти в місця великого скупчення людей.

"Щоб у середині травня ми знову не отримали різкого сплеску захворюваності. Я закликаю всіх бути свідомими та не ставитися легковажно до рекомендацій фахівців", - зауважив Кличко.

У зв'язку з цим влада Києва рекомендує керівникам церков і релігійних організацій проводити богослужіння онлайн. У разі, якщо все ж віряни підуть до церкви, то храми мають:

  • провітрювати приміщення і дезінфікувати їх
  • обмежити кількість відвідувачів, їх не може бути більше однієї особи на 10 квадратних метрів приміщення
  • забезпечити температурний скринінг тих, хто братиме участь у богослужіннях
  • стежити за суворим масковим режимом.

"Ми також чекаємо на свідоме і зважене рішення Всеукраїнської ради церков, яка зібралася сьогодні для ухвалення єдиного рішення усіма конфесіями про те, яким чином проводити богослужіння та як відбуватиметься освячення Великодніх кошиків. Переконаний: церква має дбати про здоров’я своїх вірян та не наражати їх на небезпеку. Головне завдання – зробити все можливе, щоб зберегти життя та здоров’я людей. Тому я закликаю всіх киян і всіх українців провести свята в колі родини. Не збиратися великими компаніями, не йти в місця великого скупчення людей", – підсумував Віталій Кличко.

Як повідомлялося, в Україні другий поспіль Великдень відбудеться в умовах карантину. Для безпечного святкування і мінімізації поширення коронавірусу в МОЗ надали перелік обмежень на Великдень-2021.

Як відзначити Великдень з дотриманням і традицій, і карантину — пряме включення 

Як відзначити Великдень з дотриманням і традицій, і карантину — пряме включення 

Повʼязані теми:

Наступна публікація