У Києві запрацювали нічні клуби: чи дотримуються там карантинних заходів безпеки

У Києві запрацювали нічні клуби: чи дотримуються там карантинних заходів безпеки

В Україні 11 травня послабили карантинні обмеження.

У столиці почали працювати нічні клуби. У соцмережах одні люди обурюються світлинами з велелюдних гулянок, а інші бронюють столики онлайн. 

Кореспонденти ТСН.19:30 вирушили в нічний рейд клубами столиці. Чи дотримуються власники та відвідувачі протиепідемічних правил. 

У першу суботу після послаблення карантину (від 11 травня — Ред), коли відкрили літні кафе та тераси, ТСН вирішила проінспектувати, чи дотримуються організатори та відвідувачі правил.

Парковка біля одного з найдорожчих розважальних комплексів столиці з краєвидом на Дніпро заповнена вщент дорогими іномарками. Цей клуб — одне з найулюбленіших місць відпочинку українських зірок, політиків та бізнесменів. Найдешевший коктейль тут коштує 250 гривень. Тут бачили ексглаву Офісу президента Андрія Богдана та зафільмували розваги з дівчатами колишнього очільника української митниці Максима Нефьодова. 

У фойє ресторану всіх відвідувачів зустрічають охоронці у масках та рукавичках. Температурний скринінг — обов’язковий. Утім, кількість людей у клубі, як у часи до карантину: у масці — жодного, відстань між гостями інколи сантиметрів п'ять. Вони танцюють, п'ють коктейлі зі скляного посуду та роблять селфі. 

Вікна цього приміщення в літні місяці зазвичай відчинені. Цього разу через дощ усе зачинено. Повітря намагаються освіжити вентилятори. Антисептики є тільки на вході в охоронців та на рецепції. У вбиральнях — ні. Менеджер клубу телефоном виправдовується.

У столиці почали працювати нічні клуби: ТСН перевірила, чи дотримуються  там заходів безпеки

У столиці почали працювати нічні клуби: ТСН перевірила, чи дотримуються  там заходів безпеки

"Внизу при вході антисептик. Загальнодоступні антисептики на кожному столі стоять, в туалетах є  антисептики. Приміщення провітрюється, біля сцени  двері були відкриті, вікна були розсунуті, відкриті", — каже Олександр Григоренко.

В іншому клубі у центрі столиці влітку на майданчику під наметом не проштовхнутись. Цієї ночі тут не набереться і двох десятків. На вході є антисептик. Маски за бажанням, але гості закладу без них. 

В одному з найстаріших та найпопулярніших караоке клубів столиці також є літня тераса, але погана погода і тут заважає відчинити вікна. Людей геть мало. Офіціант без маски та рукавичок одразу пропонує безконтактне меню та маски.   

Попри офіційний дозвіл відкритися наразі ризикнули не більше 10% столичних клубів.

Кореспондент ТСН Іван Воробйов.

Повʼязані теми:

Наступна публікація