У Києві замість "синьої руки" поставили нову скульптуру

У Києві замість "синьої руки" поставили нову скульптуру

У Києві замість "синьої руки" поставили нову скульптуру

Фото: Київська міська державна адміністрація

Споруда стоїть біля постаменту, на якому колись стояв монумент Леніна.

На бульварі Тараса Шевченка у Києві встановили нову скульптуру. Сьогодні, 29 жовтня, відбулось її урочисте відкриття. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Раніше на цьому місці стояла синя рука, яка, за задумом авторів, символізувала дружбу народів. Ця скульптура прикрашає різні міста тимчасово – згодом рука поїхала до Миколаєва. Потому біля порожнього постаменту, на якому колись стояв Ленін, встановлювали триметрову крижану рись. Скульптура, що зникала на очах, символізувала швидке вимирання хижих звірів. Нова скульптура називається "Протистояння".

 "Скульптура "Протистояння" – це спроба оформити у візуальний образ відчуття внутрішньої напруги, конфлікту, нестримної сили, що не піддається контролю розуму. Головним важелем у житті завжди залишається щось, що є вищим навіть за пам’ять. Таким важелем, що утримує на поверхні, є усвідомлення себе вільним", – зазначила директорка департаменту культури Діана Попова.

Сьогодні на бульварі Тараса Шевченка відбулося урочисте відкриття нової скульптури, яка символізує ідею протистояння та...

Опубліковано Київська міська державна адміністрація - КМДА Вівторок, 29 жовтня 2019 р.

"Протистояння" є проєктом-переможцем відомого українського скульптора Олексія Золотарьова в конкурсі від Українського кризового медіа-центру для експозиції "Ціна свободи". Місце, кажуть автори, обрали не випадково - колишня постать характеризувала тоталітарне минуле, сьогодні – це вільне майбутнє.

Куди зникла гігантська "Синя рука"

Куди зникла гігантська "Синя рука"

Повʼязані теми:

Наступна публікація