У Києві закривають книжковий ринок "Петрівка", підприємці протестують

У Києві закривають книжковий ринок "Петрівка", підприємці протестують

У Києві закривають книжковий ринок "Петрівка", підприємці протестують

Фото: Сегодня

7 липня відбудеться обговорення долі книжкового ринку.

У Києві збираються закривати знаменитий книжковий ринок "Петрівка". На зборах, які відбулися на ринку "Петрівка" минулого четверга, 2 липня, адміністрація оголосила, що ринок зачиняється, а на його місце приїдуть бульдозери нових власників земельної ділянки.

Людям сказали, що треба переїжджати в обов'язковому порядку - у «напрямку» ангару за станцією метро "Лісова".

Про це повідомляє "Вечірній Київ".

Підприємці зі знаменитого книжкового ринку вирішили зареєструвати своє громадське об'єднання, і скликати великий мітинг для захисту своїх прав на роботу, робочі місця та ведення бізнесу. У вівторок 7 липня, удень відбудеться обговорення долі книжкового ринку. Про це розповів засновник фонду "Культурні інновації", підприємець Владислав Трубіцин.

"У минулому році відбулася реконструкція книжкового ринку, а гроші – від 3 до 50 тисяч доларів збирали з підприємців, орендарів, - говорить Владислав Трубіцин. - Саме продавці книг із своїх грошей зробили реконструкцію, адміністрація пообіцяла, що тепер ніхто їх не вижене. Проте, нині ринок закривають. Є рішення Київради 2004 року щодо ділянки землі під книжковим ринком. Рішення, яке ми громадою, за допомогою юристів та депутатів будемо оскаржувати й у порядку громадської ініціативи запропонуємо Київраді розглянути повторно".

Трубіцин підкреслив, що колектив знаменитого книжкового ринку намагатиметься змінити ситуацію винятково законними методами.

У Департаменті містобудування та архітектури ТСН.ua відмовилися коментувати ситуацію та попросили надіслати офіційний запит, що ми і зробили.

Своєю чергою "Вечірній Київ" зазначає, що ще восени 2019 року через Департамент містобудування та архітектури КМДА стало відомо, що нібито існує дозвіл побудувати ТРЦ на місці, де розташований нині книжковий ринок "Петрівка".

Нагадаємо, 25 червня, близько 11 години, співробітники "Київгаз" виявили три мінометні міни під час проведення земельних робіт на головному газорегуляторному пункті поруч із ринком "Петрівка".

Повʼязані теми:

Наступна публікація