У Києві зафіксували спалах кору серед курсантів Інституту кримінально-виконавчої служби

У Києві зафіксували спалах кору серед курсантів Інституту кримінально-виконавчої служби

Фото: ТСН.ua

Джерела повідомили, що керівництво нібито залякувало курсантів, щоб вони не виносили інформацію про спалах кору за межі навчального закладу.

У Києві на початку тижня стався спалах кору серед курсантів 4-го курсу Інституту кримінально-виконавчої служби в Києві.

Як повідомили ТСН.ua обізнані джерела, керівництво Інституту не розмістило хворих курсантів на карантин. Студенти, які захворіли, продовжували жити у гуртожитку разом з усіма.

 

Станом на 4 квітня повідомлялося про 6-х хворих з підтвердженим діагнозом кір. Ще декілька курсантів мали високу температуру – до 39 градусів. 5 квітня до гуртожитку одному з хворих викликали швидку.

Крім того, джерела повідомили, що керівництво нібито залякувало курсантів, щоб вони не виносили інформацію про спалах кору за межі навчального закладу.

"Останній поверх гуртожитку, пятий, на якому живуть хворі на кір, повністю перекрили. Влаштували такий собі карантин, але там разом із хворими живуть і здорові люди. Перекрили від спільного доступу, тобто вони не можуть виходити через центральний вхід. Їм виділили окремий вихід – аварійний, через який вони все одно ходять на навчання. Також для їхнього курсу зробили окремий час для сніданку, обіду і вечері, і вони тепер окремо від всіх їдять і приймають душ по інших годинах", - розповіло джерело.

Через підозру на кір оголосили карантин у Рівненській обласній дитячій лікарні

Через підозру на кір оголосили карантин у Рівненській обласній дитячій лікарні

Після розголошення інформації на сайті Державної кримінально-виконавчої служби з'явилося повідомлення про виявлення сімох осіб з ознаками захворювання на кір.

"Всі захворілі курсанти завчасно мали відповідну вакцинацію, за їхнім зверненням надано кваліфіковану медичну допомогу, четверо осіб госпіталізовано до медичних закладів, інші троє, які мають легку форму захворювання, перебувають під медичним наглядом за місцем проживання. Курсанти, які контактували з хворими, щодня оглядаються медпрацівниками", - йдеться у повідомленні.

Також у ДКВС наголосили, що хворі особи за місцем дислокації не перебувають.

Станом на ранок 6 квітня ТСН.ua вдалося зв'язатися з керівництвом Інституту. Більш детальний коментар щодо ситуації буде згодом.

Нагадаємо, що на початку квітня спалах кору зареєстрували на Закарпатті. За тиждень зафіксували майже сотню нових випадків захворювання. Більшість хворих – це діти.

Фото: ТСН.ua

Зазначимо, що кір може бути смертельно небезпечним. Кір – це гостре інфекційне захворювання, спричинене РНК-вірусом. Кір надзвичайно заразний. Вірус швидко передається від хворої до здорової людини повітряно-крапельним шляхом.

Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. 9 з 10 неімунізованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. 

Тож у групі ризику перебувають невакциновані люди. Здебільшого хворіють діти, проте реєструється багато випадків захворювання серед дорослих. У дорослих кір зазвичай має набагато тяжчий перебіг.

Повʼязані теми:

Наступна публікація