У Києві зафіксували смертельний випадок захворювання на лептоспіроз

У Києві зафіксували смертельний випадок захворювання на лептоспіроз

Фото: УНІАН

Інкубаційний період цього інфекційного захворювання становить від 1 доби до 20.

Від початку року в Києві зареєстровали вже вісім випадків захворювання на лептоспіроз, один з них летальний.

Про це "112 Україна" заявив тимчасовий виконувач обов'язків директора Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Чумак.

Він зауважив, що хворий спочатку займався самолікуванням, і лише на сьомий день звернувся до медиків. Він був доправлений до реанімації, але було пізно.

За словами Чумака, у хворих піднімається температура, з'являється нежить, потім захворюванням уражаються нирки, печінка і серцево-судинна система.

"Резервуаром" в природі цього збудника можуть бути гризуни, домашні тварини, лисиці. Лептоспіри виділяються з сечею, потрапляють на наші продукти, воду, - люди можуть захворіти під час купання або вживання такої їжі ", - сказав він.

Згідно із повідомленням, чоловік загинув від лептоспірозу 15 серпня, йому було 40 років, він проживав в Подільському районі та працював будівельником.

Нагадаємо, у серпні 2015 року у Києві від лептоспірозу померли двоє людей. Люди підхоплювали вірус, окрім купання на пляжах, через контакт із собакою та внаслідок догляду за садибою. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація