У Києві заборонили ходити вулицями та парками без масок: чи дотримуються містяни суворих обмежень

У Києві заборонили ходити вулицями та парками без масок: чи дотримуються містяни суворих обмежень

Фото: ТСН.ua

У МОЗ, щоправда, пояснили, що вимога носити маски у громадських місцях "червоних" зон стосується лише під час недотримання соціальної дистанції.

Ходити без маски на вулиці - відтепер заборонено. Щоправда, тільки у "червоних" зонах, куди входить і Київ, і лише тоді, коли складно дотримуватись дистанції. Ці обмеження ввів Кабмін. З дотриманням суворих карантинних норм у "червоних" зонах, має працювати і громадський транспорт. Зокрема у Києві пасажирів можна перевозити лише на половині сидячих місць.

Про це повідомляє "ТСН. Ранок".

За словами кореспондента ТСН Святослава Родюка, 24 березня люди у громадських місцях у більшості своїй, і справді, у масках, але деякі спускають їх на підборіддя.

У МОЗ, щоправда, пояснили, що вимога носити маски стосується громадських місць у "червоних" зонах за умови, якщо не можна зберегти дистанцію. Тобто, якщо у парках та вулицях "червоної" зони людина дотримується дистанції з іншими, від неї не вимагатимуть одягати маску.

У сюжеті "ТСН. Ранок" зазначається, що водії маршруток не задоволені суворими карантинними обмеженнями. Кажуть, якщо так працюватимуть і перевозитимуть приблизно по 11 пасажирів, то просто не зможуть себе прогодувати, не зможуть заробити гроші.

Самі ж пасажири кажуть, що змушені запізнюватись, бо маршрутки та автобуси вже приходять заповнені. І щоб дістатися до роботи, треба запасатися терпінням та часом.

Нагадаємо, станом на 24 березня у Києві за добу від коронавірусу померла рекордна кількість людей - 49 (це антирекорд за весь час пандемії). 

Новини України: чи дотримуються кияни соціальної дистанції в громадському транспорті

Новини України: чи дотримуються кияни соціальної дистанції в громадському транспорті

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація