У Києві за допомогою медичного перформенсу розповіли, як розпізнати інсульт 

У Києві за допомогою медичного перформенсу розповіли, як розпізнати інсульт 

Фото: pixabay.com

Інсульт - це друга за частотою причина смерті людей в усьому світі.

Щороку в світі в 17 мільйонів людей стається інсульт - крововилив у мозок. 6 мільйонів із них  помирають, а 5 – залишаються інвалідами. Інсульт - це друга за частотою причина смерті людей в усьому світі й основна причина довготривалої непрацездатності. За даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні - щороку виникає 140 тисяч випадків інсульту. Щороку в День боротьби з інсультом у світі згадують, як уберегтися від нього і як зрозуміти, що він стався з кимось, хто з вами поруч. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30

Інсульт - гостре порушення кровообігу мозку. Як результат - утрата частини його функцій. Як розпізнати інсульт вчили на одній зі станцій  метро. Для перехожих  улаштували медичний перформанс. 

Серед ознак інсульту - порушення мовлення, перекошене обличчя, запаморочення, порушення зору та заніміння кінцівок на одному боці тіла . Якщо ви побачили хоч одну з цих ознак у людини - час негайно викликати «швидку». Далі потрібно забезпечити доступ свіжого повітря спокій і очікувати приїзду лікаря.

Далі є чотири години, щоб врятувати пацієнту життя, бо після цього часу наступають незворотні зміни в організмі в тканині головного мозку.

Інсульту можна уникнути, якщо не курити, перевірятись у лікарів і регулярно міряти тиск. 

Нагадаємо, що раніше в Одесі придумали, як використати смартфон для допомоги після інсульту чи серцевого нападу.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова 

У всесвітній День боротьби з інсультом у київському метро влаштували медичний флешмоб

У всесвітній День боротьби з інсультом у київському метро влаштували медичний флешмоб

Повʼязані теми:

Наступна публікація