У Києві встановлять нову дощову каналізацію на вулицях, які затопило під час аномальної зливи

У Києві встановлять нову дощову каналізацію на вулицях, які затопило під час аномальної зливи

Фото: Reuters

Мер столиці подякував працівникам комунальних служб, які оперативно навели порядок після грози.

У Києві розробляють нові проекти для заміни дощової каналізації на проблемних вулицях.

Про це повідомив мер Києва Віталій  Кличко в ефірі телеканалу "Київ", повідомляє прес-служба мерії міста.

За словами мера столиці, 16 серпня столицю накрила вкрай потужна атмосферна пляма, а кількість опадів була аномальною.

"Навіть старожили нашого міста кажуть, що не пам'ятають такої зливи. Гарантії, що стихія не повториться, - немає", - наголосив Кличко. Тому завдання міста, за його словами - "якомога оперативніше реагувати і швидко ліквідувати наслідки таких природних явищ".

За його словами, міська влада робить висновки з цієї ситуації і розробляє нові проекти для заміни зливової каналізації на тих вулицях, де виникли проблеми.

"Ми вивчаємо ті місця, де були підтоплення, щоб поставити там більш потужні насоси. Здійснимо реконструкцію системи стокової каналізації на найбільш проблемних вулицях. Там, де робимо капітальний ремонт доріг, ми ставимо нову систему. Але не будемо забувати, що в місті Києві 800 кілометрів комунікацій зливової каналізації, більшу частину яких не ремонтували і не оновлювали десятиліттями", - зазначив мер.

Кличко також нагадав, що під час негоди 16 серпня в місті було повалено понад 200 дерев, 6 стовпів ліній електропередач. "На вулиці Хрещатик зливова каналізація просто не впоралася з такою аномальною кількістю опадів", - додав Кличко.

Він також подякував працівникам комунальних служб, які оперативно навели порядок в місті після потужної зливи. На переконання Кличка, з наслідками негоди комунальні служби столиці впоралися.

Нагадаємо, 17 серпня з аналогічною ситуацією через сильні зливи зіткнулися Львів і Рахів - їхні вулиці також затопило водою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація