У Києві встановлять додатково три тисячі камер відеоспостереження

У Києві встановлять додатково три тисячі камер відеоспостереження

У Києві встановлять додатково три тисячі камер відеоспостереження

Фото: ТСН.ua

У столиці вже працюють майже п'ять тисяч відеокамер.

Найближчим часом на вулицях столиці додатково встановлять 3 тисячі камер відеоспостереження. Нині їх уже майже 5 тисяч.

"Я дякую працівникам Національної поліції, завдяки професійним діям яких вдалося менше ніж за добу знайти і затримати осіб, що вкрали вчора у Києві в дитсадку півторамісячну дівчинку. І такий оперативний і ефективний результат ще раз доводить правильність наших дій щодо втілення в нашому місті програми «Безпечна столиця». Вже майже 5 тисяч камер відеоспостереження з розпізнаванням обличчя встановлені в закладах та публічних місцях Києва. Вся інформація стікається і обробляється в міському дата-центрі. І правоохоронні органи використовують її. Ми продовжимо встановлювати відеокамери - найближчим часом з'явиться ще майже 3 тисячі нових камер, які працюватимуть на безпеку в столиці", - написав у Facebook мер столиці Віталій Кличко.

Водночас радник міністра внутрішніх справ і нардеп Антон Геращенко переконаний, що відеокамери потрібно встановити в усіх дитсадках і школах України.

"Кожен дитячий садок, кожна школа в Україні повинні бути обладнані камерами відеоспостереження. Я звертаюся до Віталія Кличка і всіх міських голів і депутатів міст, селищ і сіл України - не шкодуйте виділяти гроші на відеоспостереження в місцях перебування дітей. Безпека дітей в школах і дитсадках - це і ваша відповідальність. Директори шкіл, вчителі та батьки - вимагайте обов'язкової установки відеоспостереження від ваших депутатів і мерів. Ви платите податки до місцевих бюджетів і за цей рахунок усі школи і дитячі садки повинні бути оснащені камерами в найближчий рік-два", - зазначив Геращенко.

Він також наголошує, що "якби в садку, де була викрадена двомісячна дівчинка, не було б організовано відеоспостереження, розкрити цей жахливий злочин так швидко було б неможливо".

Нагадаємо, немовля із дитячого візочка біля дитсадка викрали 20-річні чоловік із жінкою. За добу їх затримали – їм загрожує до 5 років позбавлення волі. Дитина здорова, її вже передали батькам. Мотив викрадення пояснюють тим, що у викрадачів померла власна дитина, тіло якої викинули на смітник. Викрадену дитину хотіли видати за свою – аби уникнути відповідальності за смерть власної.

Столична відеосистема програми "Безпечне місто" допомогла розкрити десятки злочинів

Столична відеосистема програми "Безпечне місто" допомогла розкрити десятки злочинів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація