У Києві вперше пройшов тренінг з інноваційного маркетингу в кіно Новини компаній

Кінотренінг від Міжнародної організації EAVE за участю експертів з чотирьох країн Європи був організований спільно Асоціацією кіноіндустрії України і Всеукраїнським благодійним фондом Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Участь у тренінгу взяло понад 400 українських кіновиробників, продюсерів, дистриб'юторів, директорів кінотеатрів, маркетологів. Головна мета такого масштабного заходу - поглиблення знань учасників про міжнародний маркетинг, продажі, дистрибуції та використанні інноваційних стратегій в кіноіндустрії.

Перед широкою аудиторією вітчизняних кіновиробників виступили експерти з чотирьох країн світу: Гудрун Бурі (PR Factory, Бельгія), Віржіні Девеза (Alpha Violet, Франція), Йоанна Солецька (Alhapanda, Польща), Альваро Вега (Doblesentido, Іспанія).

"Ми в EAVE дуже раді організувати тренінг" EAVE on Demand" в Україні, який є першим кроком нашої співпраці, з подальшою перспективою відкрити нові можливості спільного виробництва і зробити українських виробників кіно частиною нашої професіональної мережі EAVE", - вважає програмний менеджер EAVE Сату Ело.

Засновники Асоціації Кіноіндустрії України позитивно оцінюють перший досвід організації масштабного навчального семінару для професіоналів в галузі кіно за участю зарубіжних експертів і обіцяють на цьому не зупинятися.

"Тренінг від EAVE був одним з перших кроків української кіноіндустрії в її інтеграції в європейське суспільство. Ми плануємо в подальшому організовувати подібні заходи, які дозволять поглибити зв'язок з міжнародної кіноіндустрією", - підкреслив Голова Асоціації Кіноіндустрії України Володимир Яценко.

Також позитивно оцінив співпрацю з АКУ і EAVE засновник Благодійного фонду "Ініціатива заради майбутнього" Ігор Янковський.

"Благодійний фонд, який я заснував, ось уже 5 років підтримує український кінематограф. Асоціація кіноіндустрії України запропонувала новий освітній формат - привозити в Україну міжнародних експертів, які будуть розповідати про останні тенденції в світовій кіноіндустрії, познайомлять з інноваційними технологіями в просуванні кіно. Ми підтримали цю ідею, так як вона дозволяє навчити значно більшу кількість кінематографістів, і сподіваємося зробити такі зустрічі регулярними", - зазначив бізнесмен і меценат Ігор Янковський.

У підвищенні кваліфікації вітчизняних кінематографістів зацікавлені і в Держкіно України. Його глава обіцяє сприяти в організації навчальних програм для вітчизняної кіноіндустрії.

"Держкіно і надалі буде підтримувати подібні ініціативи, оскільки українське кіно зараз потребує саме компетенції в способах просування і дистрибуції. Ми також будемо привозити ще більше спікерів з інших країн, для того, щоб охопити знання про сучасну кіноіндустрії як в локальних, так і в глобальних проявах", - заявив Філіп Іллєнко.

Олександр Бєлік

Наступна публікація