У Києві водій маршрутки взяв пасажирів у "заручники": чим все закінчилося, подробиці скандалу (відео)

У Києві водій маршрутки взяв пасажирів у "заручники": чим все закінчилося, подробиці скандалу (відео)

В Києві стався скандал у маршрутці №180 / Фото: Офіційний портал Києва

Водій маршрутки №180 вирішив влаштувати для пасажирів справжне випробування.

У Києві на Оболоні стався скандал у маршрутці через готівкову оплату проїзду. Водій маршрутки №180 влаштував для пасажирів справжнє випробування, тримаючи в автобусі та вимагаючи сплати за проїзд (вартість проїзду -15 гривень).

Очевидці розповідають, що до салону маршрутки зайшли пасажири. За проїзд сплатили всі, але водій по-своєму нарахував більше людей і кричав, що не всі сплатили. Сказав, що не зрушить з місця, поки не сплатять. Водночас він 10 хвилин стояв на місці, не відчиняв двері, щоб люди могли дихати свіжим повітрям, оскільки було дуже душно й жарко. Водій також погрожував людям, що більше не буде їх підбирати на зупинці.

В компанії перевізника ТОВ "Автосервіс" сайту ТСН.ua розповіли, що будуть перевіряти викладені пасажирами факти. Там додають, що люди часто намагаються не сплачувати за проїзд. Водночас перевізник визнає, що водій не мав так чинити з пасажирами.

У Києві водій маршрутки взяв пасажирів у "заручники"

У Києві водій маршрутки взяв пасажирів у "заручники"

Версія від перевізника: люди не платили і лаялися на водія

В Департаменті транспортної інфраструктури КМДА кажуть, що випадок із маршруткою №180 набув суспільного резонансу, перевізник їм доповів про перевірку викладених фактів.

"Представники компанії-перевізника кажуть, що до салону маршрутки №180 зайшло 13 пасажирів, з них лише 8 оплатили проїзд. Водій попросив передавати кошти за проїзд. Один із пасажирів почав неадекватно поводитися, негативно висловлюватися до водія. Водій зупинився і ще раз попросив заплатити. Він стояв не 10, а до 3-х хвилин. За проїзд йому гроші так і не передали. Він поїхав по маршруту, щоб не збиватися з графіка. А люди продовжували його лаяти", - розповідають у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Водій отримав догану

Там додають, що керівництво компанії-перевізника провело з водієм роз’яснювальну роботу, він отримав догану. Його попередили, що в разі повторення такої ситуації він може бути звільнений з роботи. Водій не мав права так поводитися з пасажирами.

На запитання, чи перейде маршрут №180 на безконтактну оплату проїзду, в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА відповіли так:

"Поки КП "ГІОЦ" тільки тестує систему оплати проїзду в маршрутках. Звісно, що ми працюємо над тим, щоб усі приватні перевізники переходили на електронну систему оплати і приєднувалися до АСОП (автоматизована система оплати проїзду), ми тільки почали над цим працювати. В перспективі всі приватні перевізники мають перейти на безготівкову оплату проїзду, зокрема й перевізник, який працює на маршруті №180".

Нагадаємо, що прокуратура Києва підтвердила наркотичне сп'яніння у депутатки, яка збила пішоходку на переході.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація