У Києві водій із лайкою виштовхав із маршрутки підлітка-пільговика

У Києві водій із лайкою виштовхав із маршрутки підлітка-пільговика

Нині фігурант скандалу стверджує, що конфлікт залагоджено.

У Києві водій вигнав з маршрутки підлітка, котрий намагався проїхати безкоштовно за пільгою. Кермувальник заявив, що пільгових місць у нього немає та почав виштовхувати пасажира, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Чуєш, синку, я перед тобою маю звітувати?", - заявив чоловік. Інші пасажири за інцидентом спостерігали мовчки, окрім автора відеозапису. "Обурила поведінка водія, хотілося теж проти нього застосувати силу, в останній момент стримався", - розповів свідок інциденту Олександр Квашук. Завдяки цьому чоловікові став відомим і сам факт, номер автобусу. Це маршрут № 716 на Вишневе від метро "Нивки".

У Києві водій викинув з маршрутки підлітка, який намагався проїхати за пільговим посвідченням

У Києві водій викинув з маршрутки підлітка, який намагався проїхати за пільговим посвідченням

Для розшуку водія журналістам знадобилося кілька хвилин. Це Андрій Серватюк – антигерой соціальних мереж. "Ну, так вийшло", - пояснює він і вважає відповідальними і себе, і пасажира. Чому, дорослий, зірвався на школяра, пояснити не може, проте конфлікт начебто вже залагодили, коли батько підлітка приїхав розбиратися. "По-людськи розібралися, хто був прав, хто не прав. У нас єдина вийшла думка, одне одного зрозуміли, обійняли, зараз уже друзі", - каже водій маршрутки.

На автопідприємстві дійсно показують письмову відмову батька від будь-яких претензій. Умови мирової не розголошують, проте колеги-водії переконують, що хлопчина теж поводився агресивно. "Якби він підійшов, попросив, я б його підвіз – душа не камінь. Але я борзих таких і не бачив", - каже водій.

Конфлікти в маршрутках дедалі частішають. Водії відмовляються перевозити більше двох пільговиків за рейс і пояснюють це тим, що місцева влада не компенсує їхніх витрат. Правозахисники ж наполягають, що закон на боці пасажирів, і відмовляти в проїзді їм не мають права. В поліції ще не вирішили, чи відкривати кримінальне провадження за фактом інциденту, а на автопідприємстві думають, як покарати водія. Нині за відмову перевозити пільговика перевізнику загрожує штраф у 150 гривень. Парламентарі планують підвищити адмінпокарання до 2,5 тисяч.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація