У Києві визначили топ-5 місць з найчистішим повітрям

У Києві визначили топ-5 місць з найчистішим повітрям

Фото: УНІАН

Костянтин Яловий назвав найчистіші локації столиці та дав поради, як піклуватися про стан екології міста.

Київ часто очолює світові рейтинги із забруднення повітря.

Велика кількість автотранспорту, діяльність промислових підприємств впливають на стан атмосфери столиці. Але є й позитив - екологічно чисті місця у столиці є.

Голова постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики Костянтин Яловий склав підбірку п'яти локацій, де завжди чисте повітря.

Про це Яловий написав у Facebook.

  • Теремки - спальний мікрорайон на околицях Голосіївського району славиться своїми "зеленими легенями", поруч - величезний ліс, ВДНГ, парк "Феофанія" та Національний музей архітектури та побуту. Через все це тут порівняно чисто.
  • Гідропарк  - величезна зелена зона посеред Дніпра завжди характеризується низьким рівнем забрудненості повітря. У щомісячних звітах ЦГО імені Срезневського він традиційно вважається  найчистішою локацією міста. Воно й не дивно - тут немає житлової та промислової забудови, всюди рекреаційні зони з пляжами.
  • Троєщина -  попри значну житлову забудову вважається однією з найчистіших локацій столиці. Близькість до Дніпра та Броварських лісів роблять свою справу. В останні роки тут облаштували десяток парків. Залишилось тільки звести метро, бо величезний потік транспорту з Троєщини забруднює сусідні райони міста.
  • Виноградар - цей масив на Півночі міста відомий великою кількістю лісів та парків. Традиційно, він один з найчистіших в Києві. Проте, останніми роками тут ведеться побудова нових спальних районів та ТРЦ, а кількість зелених зон неухильно зменшується. Існує небезпека, що після добудови двох станцій метро девелопери захочуть звести тут велику кількість ЖК.
  • Пуща-Водиця - це не тільки легендарний ліс в Оболонському районі, а й мікрорайон, де проживають люди. Тут немає висотної забудови, промислових підприємств, тому стан повітря чудовий.

"Наше місто може бути чистішим! Ми всі здатні попіклуватись про стан екології міста - не смітити, намагатись використовувати екологічний транспорт та більше ходити пішки", - підсумував Яловий.

Нагадаємо, деякі експерти вважають, що сенсори вимірювання якості повітря можуть плутати смог та туман, саме тому Київ і опинявся серед лідерів у рейтингу найбрудніших міст світу. 

Київ в антилідерах з якості повітря: у чому причина, розповів Антон Пшеничний

Київ в антилідерах з якості повітря: у чому причина, розповів Антон Пшеничний

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація