У Києві виявили випадок коронавірусу, але не з Китаю - МОЗ

У Києві виявили випадок коронавірусу, але не з Китаю - МОЗ

Фото: Associated Press

У столиці зростає кількість захворілих на ГРВІ та грип.

У Києві зареєстрували один випадок коронавірусу, але не китайського nCoV.

Про це повідомили у Київському міському лабораторному центрі МОЗ України.

"За результатами досліджень 67 зразків, проведених методом ПЛР, отримано 12 позитивних результатів: грип А (H1N1) – 3, грип А нетипований – 1, грип В - 3, аденовірус – 2, бокавірус – 1, коронавірус – 1 (не є новим китайським коронавірусом) – 1 та риновірус – 1", - йдеться у повідомленні.

Фото: ТСН.ua

Як зазначається, загалом за 4 тиждень 2020 року зареєстровано 10920 хворих на грип та ГРВІ (за попередній тиждень - 9176), помітне зростання захворюваності серед дітей та дорослих, якщо порівнювати з попереднім тижнем, на 19,0%.

"Дітей захворіло 6733 проти 5349 - за 3 тиждень, зростання на 25,9%, дорослих – 4187 проти 3827, зростання на 9,4%.
В структурі захворюваності діти складають – 61,7%, на попередньому тижні – 58,3%. Захворюваність серед школярів зросла на 35,6%, зареєстровано 2869 випадків, що складає 42,6% від загальної кількості захворілих дітей (за 3 тиждень – 39,6%) та 26,3% від загальної кількості осіб, які звернулися за медичною допомогою (за 3 тиждень- 23,1%)", - додали у центрі.

Наразі до закладів охорони здоров’я міста госпіталізовано 186 осіб, із них 150 дітей (за 3 тиждень -141 особу, із них 115 дітей).

За 4 тиждень 2020 року зареєстровано 10920 хворих на грип та ГРІ (за попередній тиждень - 9176), відмічається зростання...

Опубликовано Державна установа "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" Понедельник, 27 января 2020 г.

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час - святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують - приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація