У Києві виявили сказ у домашнього цуценяти

У Києві виявили сказ у домашнього цуценяти

Фото: unsplash.com

Собачка померла, власниця загиблої тварини отримує антирабічне лікування.

У Солом’янському районі Києва виявили сказ у домашнього цуценяти.

21 жовтня до відділу по боротьбі зі сказом тварин звернулась жінка, власниця цуценяти. Як виявилося, собачка була хвора.

Про це повідомляє Об’єднання ветеринарної медицини у Києві.

"З розповіді жінки з’ясовано, що цуценя підібрали 9 жовтня в парку "Відрадний" (Солом’янський район), і відтоді утримували у власному помешканні. З 20-21 жовтня у тварини почали проявлятись такі симптоми: відмова від їжі, судоми та нервові явища. У собачати почалась агонія і вона загинула. Проведені необхідні лабораторні дослідження. Встановлено захворювання на сказ. Власниця загиблої тварини отримує антирабічне лікування", - повідомили в Держспоживслужбі.

Фахівці нагадують, що Київ із усіх боків межує з лісопарковими зонами, де живуть лисиці  та єнотоподібні собаки, які найчастіше переносять збудник сказу. Через це необхідно уважно ставитись до здоров’я власних тварин, а також тих, що проживають поряд.

Профілактичні рекомендації прості – не пропускати щеплення домашнім улюбленцям. Вакцинацію тварині потрібно робити щорічно.

Нагадаємо, у Мережі 27 жовтня поширили відео, на якому жінка звісила з вікна песика, тримаючи його за задні лапки. У коментарях до публікації люди писали, що тварина вже чимало пережила, бо жінка й раніше знущалася із песика. Нібито власниця тварини зловживає алкоголем. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація