У Києві виявили нелегальний дитсадок. Поліція перевіряє факт незаконного утримання 11 малюків

Заклад не має дозвільних документів та не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.

У Києві в приватному будинку на вулиці Достоєвського на Куренівці працював нелегальний дитячий садок. Про це в поліції дізналися з анонімного повідомлення та поїхали на перевірку.

"На місці події поліцейські виявили 11 малолітніх, які перебували на вулиці. Чоловік, який перебував поруч, після появи правоохоронців одразу завів дітей до будинку та від спілкування відмовився", - повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко розповів, що правоохоронці на підставі невідкладного обшуку потрапили всередину, де, окрім чоловіка, виявили ще двох жінок, які не мали жодного відношення до малолітніх.

"Всередині ми встановили, що перебування дітей у цьому приміщенні становить для них небезпеку – недотримання санітарно-гігієнічних вимог, відсутність відповідної пожежної безпеки, невідповідність норм харчування. Малолітніх дітей було передано батькам, яких ми викликали на місце для з’ясування обставин. У подальшому працівники сектору ювенальної превенції перевірять вказані родини з метою встановлення причин, які штовхають батьків залишати своїх дітей в невідповідних для цього умовах", - сказав Іщенко.

За вказаним фактом слідчий відділ Подільського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 10 років.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині вихователька дитсадка заклеювала дітям роти скотчем, поліція відкрила провадження.

Чому діти неохоче йдуть у дитсадок та як це змінити

Чому діти неохоче йдуть у дитсадок та як це змінити

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація