У Києві викрили банду, яка вивела з банкоматів 3,5 млн гривень

У Києві викрили банду, яка вивела з банкоматів 3,5 млн гривень

У Києві викрили банду, яка вивела з банкоматів 3,5 млн гривень

Фото: Департамент Кіберполіції України

Зловмисники використовували вразливість системи банкоматів за допомогою вірусу.

У Києві в Голосіївському районі на гарячому затримали учасника банди злодіїв, яка пограбувала банкомати на 3,5 млн гривень.

Про це повідомили у Департаменті кіберполіції НП України.

"Злочинна група складалась із п'яти осіб та займалась викраденням грошей з банкоматів українських банків шляхом втручання в їхню роботу за допомогою вірусу. Угруповання причетне до вчинення щонайменше 10 крадіжок з банкоматів", - розповіли правоохоронці.

Під час затримання у зловмисника вилучили гроші, клавіатуру, обладнання та флеш-накопичувач із вірусом, які відправили на експертизу. До того ж біля банкомата правоохоронці виявили 360 тисяч гривень, які автомат видав після зламу вірусом, а у сумці затриманого – ще 36 тисяч гривень.

За словами злодія, він повідомляв українським банкам про вразливість системи банкоматів, телефонуючи на "гарячі лінії", проте потім вирішив скористатися тим, що працівники банків не виконують у повному обсязі свої обов'язки.

Як зазначається, під час пограбувань банкоматів зловмисники використовували перуки, окуляри та інші речі, що унеможливлювало їхню ідентифікацію.

Наразі розпочато кримінальне провадження за декількома статтями, поліція намагається затримати інших учасників банди, тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше на Львівщині у районній лікарні підірвали банкомат і вкрали гроші. Злочинці забрали 187 тисяч гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація