У Києві відновлюють приймання до дитячих садків та шкіл

У Києві відновлюють приймання до дитячих садків та шкіл

Фото: Getty Images

Приймання документів у школах рекомендують проводити у великих приміщеннях з окремим входом і виходом або на свіжому повітрі.

У столиці відновлює з 18 травня свою роботу система електронного запису дітей до комунальних закладів дошкільної освіти. Електронні запрошення, які були надіслані батькам дошкільнят до оголошення карантину, є дійсними.

Про це йдеться в листі Департаменту освіти і науки КМДА.

На прийняття запрошення в електронному кабінеті є 10 днів. А термін подання документів безпосередньо в садок – 14 днів після відновлення роботи дитячого закладу. Час і дату подачі необхідно узгодити з керівництвом садка в режимі листування.

Приймання документів на навчання в першому класі школи почнеться після того, як вчителі повернуться до навчальних закладів. На це виділять не менше одного місяця.

Приймати в перший клас в школах будуть за територіальним принципом: насамперед візьмуть тих дітей, які проживають на території обслуговування шкіл, а також братів і сестер дітей, які вже вчаться в цій школі. Таке ж право є у дітей співробітників школи і випускників садка, який прив'язаний до навчального закладу "Якщо в реєстрі територіальної громади Києва відомостей немає відомостей про місце проживання дитини, то потрібно подати документ, який це підтверджує", - зазначають у департаменті.

Приймання документів у школах рекомендують проводити у великих приміщеннях з окремим входом і виходом або на свіжому повітрі. Також при подачі документів потрібно дотримуватися соціальної дистанції, використовувати маски, рукавички, дезінфектори і вимірювати температуру.

Крім того, заяви на прийом до 5 класу потрібно подати в електронному вигляді з 15 по 31 травня. Під час подання документів до навчальних закладів професійної освіти відбудеться з 1 липня – 31 серпня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація