У Києві відкрилася точна зменшена копія залізничного вокзалу

У Києві відкрилася точна зменшена копія залізничного вокзалу

Дитяча залізниця тепер має нову принаду для відвідувачів.

Дитяча залізниця Києва встановила рекорд. Вранці вона розпочала свою роботу після реконструкції, і тепер станція "Київ-Пасажирський Дитячий" – точнісінько така, як і центральний вокзал столиці, але в зменшеному вигляді, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ударом у дзвін і під звуки оркестру працівники дорослої залізниці запускають пасажирів у дитячу. Біля вагонів, як зажди під час відправлення, стоять по кілька провідників. "Київ-Пасажирський Дитячий" після реконструкції справді нагадує центральний вокзал столиці. Артем – завідувач змін дитячої залізниці, з його слів гурток загалом відвідують понад півтисячі столичних школярів. Найстаранніші влітку практикуються на потягах.

Світовий рекорд встановила дитяча залізниця Києва

Світовий рекорд встановила дитяча залізниця Києва

Залізниця працює лише по вихідних, а у святкові дні пасажирів катає ще й раритетний потяг. Найбільшою гордістю столичної дитячої називають німецький паротяг, якому вже понад 70 років. Ним довіряють керувати лише досвідченим машиністам. У вагонах – не проштовхнутися, перший рейс безкоштовний. Загалом дорослі платять по 50 гривень, дитячий квиток коштує 30 гривень.

Керівник "Укрзалізниці" розповідає, що таких міні-залізниць в Україні дев’ять. "Майже усі діти, які навчаються в дитячій залізниці, після цього йдуть в технікуми, інститути і стають залізничниками", - каже Євген Кравцов. А поки паротяги рушають по колу завдовжки в три кілометри, представники реєстру рекордів фіксують нове досягнення – точна копія справжнього залізничного вокзалу.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація