У Києві відбувся ярмарок безкоштовних котів

У Києві відбувся ярмарок безкоштовних котів

Фото: ТСН

Отримати тварина можна було безкоштовно, але під документальні зобов’язання.

У столиці волонтери влаштували акцію для прилаштування бездомних котів. Їх віддавали охочим тільки після співбесіди, підписаної угоди та зобов’язання звітувати про життя чотирилапого, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

До центру акції кияни приходили цілими родинами та навіть вишукувалися в черги. Маленький Данило погано спав перед тим вночі, бо хвилювався, чи вистачить їм тварин. Собі пухнастика запримітив одразу. "Чорно-білого, але думаю, чи пощастить. Мурахи по шкірі", - зізнався 9-річний хлопчик.

У столиці волонтери влаштували кото-ярмарок

У столиці волонтери влаштували кото-ярмарок

Чотирилапих віддавали задарма, попередньо їх волонтерським коштом обстежили, зробили щеплення та стерилізували. Коти охоче тулилися до потенційних господарів, а волонтери попереджали, що за кота потім його нові господарі мусять звітувати: надсилати світлини, як доказ, що з твариною все гаразд, а також впустити можливу перевірку умов життя пухнастика. Все це вимушені заходи, бо не раз волонтери стикалися з людською жорстокістю та безвідповідальністю. "У нас уже, мабуть, були всі випадки: і коли ми забирали, і коли не віддавали. У нас був випадок прикрий, коли тварину через деякий час після того, як у нас взяли, викинули на вулицю. Ми завжди просимо: повертати нам", - кажуть зоозахисники.

Борис із батьками на котиків прийшов лише подивитись, але його мама не втрималася. "Ось такі дворові васьки – вони ближчі. Ну, і добра справа. Маленькі клітини, лежить така сумна, я її взяла на руки – вона замуркотіла. Значить, наша", - вирішила Оксана. Вона та решта нових власників котів підписали договір, в якому зобов’язалися доглядати за твариною. Серед обов’язкових умов – встановлення сітки на вікнах, аби кішка раптом не випала, і відсутність їй вільного доступу на вулицю. Загалом волонтери знайшли притулок майже для півтисячі тварин.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація