У Києві відбувся транс-марш, поліція затримала шістьох провокаторів

У Києві відбувся транс-марш, поліція затримала шістьох провокаторів

У Києві відбувся транс-марш, поліція затримала шістьох провокаторів

Фото: Громадське ТБ

Противники акції намагалися прорватися крізь правоохоронців.

Сьогодні, 23 листопада, у Києві на Михайлівській площі відбувся транс-марш, присвячений Міжнародному дню пам’яті трансгендерних людей, які загинули через трансфобію. Про це повідомляє Громадське.

Розпочали свою акцію учасники з хвилини мовчання за жертвами трансфобії. Організатори заходи заявили, що хочуть почути позицію нової влади щодо трансгендерних людей, а також висунути до неї вимоги щодо оновлення клінічного протоколу, що регулює процедуру трансгендерного переходу та введення гендерної ідентичності в антидискримінаційне законодавство.

Охороняла транс-марш поліція. Зібралися у центрі столиці також противники заходу. Деякі з них намагалися прорвати кордон правоохоронців.

Шістьох противників маршу затримали правоохоронців. Вказаних осіб доправили до відділку поліції. 

"Під час проведення акції противники заходу намагалися прорвати поліцейський кордон, аби завадити проведенню ходи та влаштували штовханину з правоохоронцями. За протиправні дії поліцейські затримали шістьох найбільш активних громадян та доставили до територіального управління поліції. Після з’ясування усіх обставин їхнім діям буде надана правова оцінка", - йдеться у повідомленні відділу комунікації поліції Києва. 

Нагадаємо, нещодавно у Харкові під час Маршу рівності правоохоронці затриали 18 людей. Двоє поліцейських отримали травми, одного з яких довелося госпіталізувати. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація