У Києві відбувся марш на підтримку трансгендерів: не минулося без провокацій (фото)

Не минулося без провокацій, водночас серйозних порушень зафіксовано не було.

У суботу, 22 травня, у Києві відбувся щорічний марш на підтримку трансгендерів. Хода з 150 людей рухалася від Михайлівської площі до Поштової.

"Це не значить, що ми не потребуємо жодної медичної допомоги, але значить, що ніхто не має права "лікувати" наші мізки, намагаючись "виправити" наші гендерні ідентичності", - зазначають організатори акції.

Як повідомляє "Суспільне", у заході взяли участь приблизно 150 учасників. За громадським порядком стежили понад 400 представників поліції, Нацгвардії, патрульної поліції, поліції діалогу. Також там були присутні загін швидкого реагування та громадські спостерігачі.

Учасники маршу принесли з собою різноманітні плакати з написами на кшталт "Розкіш бути собою", "Вам здається, все незвичне - хвороба". 

Крім того, на Михайлівській площі зібралися близько 200 противників маршу, серед яких, зокрема, представники консервативного руху "Традиція і Порядок". Під час ходу кілька людей намагалися напасти на учасників заходу, однак поліція їх оперативно затримала.

Водночас у поліції Києва повідомили, що серйозних порушень під час заходу не було зафіксовано.

"Заходи минули без порушень, поки всі заплановані акції завершилися. Поліцейські продовжують забезпечувати публічну безпеку і порядок на вулицях Києва", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, акція присвячена другій річниці прийняття Всесвітньою організацією охорони здоров'я Міжнародної класифікації хвороб 11 перегляду, згідно з якою діагнози, пов'язані з трансгендерними, більше не належать до психічних захворювань.

  • Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт щодо відповідальності за пропаганду "гомосексуалізму та трансгендеризму". Авторами є народні депутати з фракції "Слуга народу" Олена Лис і Георгій Мазурашу. 

  • Уповноважена Верховної Ради з прав людини заявила, що законопроєкт про відповідальності за "пропаганду гомосексуалізму або трансгендеризму" не відповідає Конституції і міжнародним правовим стандартам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація