У Києві відбувся хід матерів загиблих українських військових: як це було

12 травня в Україна святкують День матері.

Сьогодні, 12 травня, у Києві відбувся хід матерів загиблих українських захисників у зоні бойових дій на Донбасі.

Як передає ВВС, в акції взяли участь кілька сотень родичів бійців, які загинули на Донбасі і під час Євромайдану. На ходу прибули люди з різних куточків України.

Акція розпочалася на Михайлівській площі, учасники запалювали лампадки біля стіни пам'яті, несли квіти до фотографій своїх дітей. Потім біля Михайлівського відбулась спільна молитва.

Матері з фотографіями своїх дітей вирушили ходом Володимирською вулицею, бульваром Шевченка та до Володимирського собору. У ньому відбулась урочиста панахида за загиблими.

Учасниці акції поділилися: хоча сьогодні День матері, вони хотіли присвятити цей день пам'яті своїх дітей. "У цей день мене зазвичай вітали доньки, вітав син. А після його загибелі у цей день, День матері, стало боліти більше", - розповіла Маргарита Ісаєва. Її син Андрій загинув на Донбасі.

Нагадаємо, від моменту початку АТО минуло п’ять років. ТСН.ua зібрав в одне відео всі мапи бойових дій на Сході України Інформаційно-аналітичного центру РНБО, які впродовж цих років розповсюджували українські ЗМІ. Перші з них з'явилися в Мережі ще в червні 2014 року, а вже від липня ці схеми почали оновлюватися майже щоденно.

Як повідомляв Порошенко, за час російської агресії на Донбасі загинули 2973 українських військових в усіх силових відомствах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація