У Києві відбудеться грандіозний концерт за участю Малковича: людей попередили про перекриття вулиць

У Києві відбудеться грандіозний концерт за участю Малковича: людей попередили про перекриття вулиць

Фото: УНІАН

Громадський транспорт частково змінить свої маршрути.

У центрі Києва ввечері 1 липня відбудеться грандіозний музичний проект "Шляхи дружби" - на Софійській площі на одній сцені зберуться найкращі музиканти з України та Італії, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Музиканти зіграють уривки з опер Верді, а також музичний монолог Авраама Лінкольна, який читатиме зірка Голлівуда, американський актор Джон Малкович, диригуватиме - зірка світової класики, колишній головний диригент міланської опери Ріккардо Муті, який 21 рік тому уперше влаштував концерт у зруйнованому війною Сараєві. Відтоді маестро щороку за допомогою музики намагається нести добро в маси. 

"Різні національності можуть мати різну культуру, але почуття у всіх однакові. Саме музика створює те диво, яке іноді нездатні створити уряди, політики чи дипломати", - говорить музикант.

На Софійські площі виступлять найкращі музиканти з України та Італії з класичною програмою

На Софійські площі виступлять найкращі музиканти з України та Італії з класичною програмою

78-річний італієць зізнається, що ні хвилини не вагався, коли йому запропонували дати концерт в Україні. 

"Я захоплююся музичною культурою вашої країни. Україна дала світу велику кількість співаків, піаністів, скрипалів, які зробили внесок в  історію музики за останні два сторіччя. Крім того, українці та італійці дуже схожі за пристрастю, темпераментом. Тож я одразу сказав "так", - розповів маестро.

Ріккардо Муті свого часу примирив на своєму концерті президентів трьох ворожих держав - Італії, Хорватії та Словенії. Він виступав у Єревані та Стамбулі, прилетівши до Туреччини на вірменських літаках. Його зброя - це музика.

"Ми хочемо привнести дух дружби та миру через музику. І, хоча ми можемо мати свої власні думки, ми не вступаємо в політичні дискусії. Наш головний посил - вирішіть проблеми і любіть один одного!" - заявив Муті, якому вже вручили звання почесного професора Національної музичної академії імені Чайковського. 

Організатори проекту запевняють, що грандіозне дійство відбудеться за будь-якої погоди. 

Своєю чергою у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА попередили, що у зв’язку з проведенням концерту буде змінено рух громадського транспорту: тролейбусних маршрутів №№ 6, 16, 18 та автобусів №№ 24, 114.

Так, від 20:00 до 24:00 тролейбус № 6 їздитиме до станції метро "Лук’янівська", № 16 та №18 курсуватимуть за власною схемою до вулиці Січових стрільців, а далі рухатимуться вулицею В’ячеслава Чорновола до Повітрофлотського проспекту.

Автобусні маршрути загального користування у звичайному режимі руху №№ 24, 114 буде організовано за схемою робочого дня - через вулицю Хрещатик.

Окрім цього буде заборонено проїзд усіх видів транспорту уздовж Володимирського проїзду (від перехрестя із вул. Володимирською до перехрестя із вул. Малою Житомирською) та на вул. Володимирській (від перехрестя із вул. Рейтарською до перехрестя із вул. Великою Житомирською).

Повʼязані теми:

Наступна публікація