У Києві вибухотехніки попередили масштабний вибух: подробиці (фото)

У Києві вибухотехніки попередили масштабний вибух: подробиці (фото)

У Києві вибухотехніки попередили масштабний вибух. / Фото: Національна поліція України

ДСНС помітили у приміщенні, де була пожежа, ймовірно, нерозірвану бойову частину безпілотника.

У Києві під час гасіння пожежі в одній з будівель рятувальники ДСНС помітили у приміщенні, ймовірно, нерозірвану бойову частину безпілотника і повідомили про знахідку поліцейським. Із охопленої вогнем будівлі винесли боєприпас, щоб запобігти масштабному вибуху.   

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Подія сталася у Голосіївському районі Києва. Під час чергового обстрілу столиці у будівлю однієї з фабрик впав уламок дрона, внаслідок чого сталося займання. На місце події негайно прибули всі екстрені служби, у тому числі поліцейські-вибухотехніки.

"Під час гасіння пожежі рятувальники ДСНС помітили у приміщенні, ймовірно, нерозірвану бойову частину безпілотника та повідомили про знахідку поліцейським. При високій температурі боєприпас міг здетонувати у будь-який момент та призвести до потужного вибуху із тяжкими наслідками", - йдеться у повідомленні.

У Києві вибухотехніки попередили масштабний вибух.
У Києві вибухотехніки попередили масштабний вибух.
У Києві вибухотехніки попередили масштабний вибух.

Відтак капітан поліції Тарас Дмитрук та лейтенант поліції Роман Хоменко одягнули спеціальну амуніцію, дихальні апарати та зайшли крізь вогонь до приміщення. Знешкоджувати 50-кілограмову бойову частину дрона поліцейським довелося у вогні та скрізь дим.

Нагадаємо, у ніч проти 4 травня росіяни атакували Україну ракетами зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та БпЛА. За попередніми даними, жодна з цілей не долетіла до столиці.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація