У Києві вандали спаплюжили антипольськими написами мурал із зображенням папи Івана Павла ІІ

У Києві вандали спаплюжили антипольськими написами мурал із зображенням папи Івана Павла ІІ

У Києві вандали спаплюжили антипольськими написами мурал із зображенням папи Івана Павла ІІ

Після фіксації поліцією акту вандалізму комунальні служби Печерського району Києва усунули ці написи.

У Києві вандали залишили антипольські написи на будинку № 2 на бульварі Марії Примаченко.

Тут сьогодні, 15 жовтня, за участю мера Києва та послів Польщі та Ватикану в Україні планується відкриття муралу з образом святого Івана Павла ІІ, пише Укрінформ.

Зазначається, що на місце інциденту прибули польські дипломати, які повідомили українських правоохоронців про акт вандалізму. Після фіксації поліцією акту вандалізму комунальні служби Печерського району Києва усунули ці написи.

У поліції Києва, своєю чергою, повідомили, що дії зловмисників слідчі кваліфікують за статтею  161 Кримінального кодексу України: Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

«На місці події поліція зафіксувала даний факт та встановила, що написи на стіні з'явилися у ніч з п'ятниці на суботу. Після першочергової перевірки відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) Кримінального кодексу України. Слідчі встановлюють осіб, причетних до правопорушення, за яке передбачено до п’яти років обмеження волі», - передає прес-служба поліції.

Нагадаємо, в місті Ряшів на півдні Польщі вандали нанесли написи червоною фарбою на будівлі почесного консульства України. Зокрема, на будівлі консульства польською мовою написали: "Україна - ОУН-УПА", "Waffen SS Galitzien", біля герба України намалювали шибеницю і напис Raus (з німецької "геть" – Ред.), свастику і напис російською "ні".

Повʼязані теми:

Наступна публікація