У Києві в гаражах "накрили" нелегальну зброярню з солідним арсеналом

Майстерню з переробки зброї облаштував майстер автомобільного ремонту.

У Солом’янському районі столиці на території гаражного кооперативу виявлено нелегальну майстерню з виготовлення зброї. Її власником виявився 42-річний киянин, який здобув фах інженера-конструктора у військовому виші.

Саме з рідного для себе Інституту сухопутних військ України чоловік викрав частину зразків зброї. Іще частину деталей він замовляв через налагоджений канал, а перероблену зброю продавав. Офіційно ж киянин заробляв ремонтом автомобілів.

На Дніпропетровщині у лісосмузі знайшли арсенал зброї та боєприпасів

На Дніпропетровщині у лісосмузі знайшли арсенал зброї та боєприпасів

Як повідомляють у департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції, слідчі отримали дозвіл суду та завітали до гаражів із обшуком. "Зважаючи на суспільну небезпеку "підпільної" діяльності горе-підприємця, та непоодинокі випадки скоєння злочинів, де була використана саме перероблена зброя, правоохоронцями було ухвалене рішення про невідкладні заходи", - пояснили мотиви правоохоронці.

Вилучений в гаражі арсенал складався з трьох автоматів Калашникова, пістолета системи Стєчкіна, пістолета Макарова, пістолета "Компакт", револьвера "Магнум", трьох пістолетів "Блоу Магнум", двох гранат РГД-5 і запалів до них, 19 магазинів до автомату Калашникова, 6 магазинів до пістолетів, комплектувальних частин до автоматів та пістолетів, майже 400 набоїв різного калібру, трьох ракетниць, двох арбалетів, 23 стріл і пороху.

"Самого кримінального зброяра затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Фігурантові інкримінується вчинення злочинів, передбачених ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем) КК України. Крім того, встановлюються особи спільників затриманого та його клієнтів", - звітують у поліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація