У Києві в чоловіка діагностували ботулізм після вживання в’яленої риби

У Києві в чоловіка діагностували ботулізм після вживання в’яленої риби

Фото: Reuters

Киянин придбав рибу на ринку на Виноградарі.

В Києві зареєстрували випадок захворювання на ботулізм у чоловіка, який з’їв в'ялену рибу, придбану на стихійному ринку на Виноградарі.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби столиці.

"Хворий вживав зазначену рибну продукцію 28.04.2018, за медичною допомого звернувся 30.04.2018 до Олександрівської клінічної лікарні м. Києва, де був госпіталізований до відділення інфекційної реанімації з діагнозом – ботулізм, перебіг середньої важкості", - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, у чоловіка взяли кров для проведення лабораторних досліджень в бактеріологічній лабораторії Державної Установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України".

Окрім цього, зазначається, що для недопущення нових випадків захворювання на ботулізм серед мешканців Києва, столична Держпродспоживслужба звернулась до поліції щодо вжиття відповідних заходів реагування для припинення торгівлі в несанкціонованих місцях у Подільському районі.

Нагадаємо, в Україні за 2017 рік на ботулізм захворіли 76 людей, 11 з них померли. Майже всі вони вживали в'ялену рибу, що містила в собі токсин. Від 2014 року сироватки від ботулізму офіційно не було – родичі потерпілих шукали "сіру".

У жовтні минулого року Міжнародний комітет Червоного Хреста передав Україні 150 доз  протиботулінічного імуноглобуліну та 200 доз імуноглобуліну проти правця європейського виробництва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація