У Києві обіцяють усіляко розвивати велосипедну інфраструктуру і вже навіть затвердили концепцію

У Києві обіцяють усіляко розвивати велосипедну інфраструктуру і вже навіть затвердили концепцію

Фото: pixabay.com

До 2025 року очікується збільшення кількості прибічників велосипедів на 5%.

Задля більшої мобільності киян та популяризації здорового способу життя у КМДА затвердили Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури, йдеться на сайті.

Як повідомляється, міська влада розраховує на те, що до 2025 року кількість людей, які повсякденно надаватимуть перевагу велосипедам замість громадського пасажирського транспорту, зросте на 5%.

"Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури в Києві неодноразово обговорювали на відкритих зустрічах із залученням громадських організацій, містян та гостей столиці. Разом ми розробили документ, для чого проаналізували світовий та український досвід у цій галузі. Нова стратегія розрахована на тривалий період та цілком спроможна покращити показники міської мобільності та інтегрувати велосипед у загальну систему міської транспортної інфраструктури", - зазначив головний архітектор міста Олександр Свистунов.

За його словами, нова концепція, окрім іншого, сприятиме покращенню екологічної ситуації в місті, знизить фінансове навантаження на бюджет під час реконструкції доріг та магістралей, дасть змогу залучити нові інвестиції, підвищить туристичну привабливість Києва та наблизить його до стандартів європейських країн.

"Реалізація Концепції прогнозує у подальшому скорочення річних транспортних втрат від 8,4 до 16,4 млрд грн щорічно", - додав він.

На цю новину вже відреагували у спільноті "Київ - велосипедне місто". Там дуже радіють можливій появі нових велодоріжок і маршрутів та дякують усім причетним до розробки Концепції.

Сьогодні визначна подія для всієї велоспільноти Києва. На пленарному засіданні Київська Міська рада, ріщенням "За" 96 де...

Опубликовано Київ - Велосипедне Місто 8 февраля 2018 г.

Нагадаємо, восени у столиці відбулася протестна акція велосипедистів "Досить нас вбивати". Причиною збору активістів та велосипедистів стала смерть велосипедиста внаслідок ДТП. Під стінами КМДА люди озвучили владі своє бачення вирішення наявних проблем, яких, на жаль, чимало.

У столиці волонтери навчають, як велосипедисти слід поводити себе на дорозі

У столиці волонтери навчають, як велосипедисти слід поводити себе на дорозі

Повʼязані теми:

Наступна публікація