У Києві у пологовому будинку "Лелека" батьки залишили новонароджену дівчинку: що відомо

У Києві у пологовому будинку "Лелека" батьки залишили новонароджену дівчинку: що відомо

Фото: unsplash.com

Гендиректор "Лелеки" розказав, що немовля має ваду розвитку, яку можна лікувати.

У приватному пологовому будинку "Лелека", що у Києві на Оболоні, батьки вирішили залишити новонароджену дівчинку. Вони вже написали відмову від дитини.

Про це розповів гендиректор "Лелеки" Валерій Зукін.

Зукін розповів, що немовля має ваду розвитку, але некритичну, яку можна лікувати.

До слова, пологи у "Лелеці" досить недешеві. Згідно з інформацією на сайті пологового будинку, фізіологічні пологи обійдуться від 49,5 тисячі гривень до 108,8 тисячі, доплата за пологи з оперативним втручанням - ще 20,4 тисячі.

"Народилася дитина з не такою вже критичною вадою розвитку. Ситуація вимагає медичної допомоги, але має цілком виліковний і коректувальний вигляд. Бувало й гірше. Відразу скажу - вада до пологів практично не діагностувалася і аргумент «як її на УЗД дивилися» не працює. На жаль, УЗД - не панацея і далеко не все бачить. І потім - навіть побачили б цю ваду на УЗД. Що робити? Вада піддається корекції, виправленню, її можна лікувати. Ось така звичайна життєва ситуація. І зовсім несподівано батьки вирішують відмовитися від дитини. Як сніг на голову. Ось так просто - встали, пішли і забули. Начебто дитини і немає", - пише гендиректор "Лелеки".

Зукін наголосив, що вони довго розмовляли з батьками, наводили аргументи, пояснювали, але марно.

"Тепер дитина лежить у "Лелеці". Одна. І на світі у неї нікого немає, крім "Лелеки". І ім'я для свідоцтва про народження немовляті дала "Лелека". Навіщо я про це пишу? Напевно, директор приватного пологового будинку повинен писати більш оптимістичні пости. Десь в глибині душі я сподіваюся, що батьки змінять своє рішення. Все буває у житті, але надія дуже маленька… Пишу, щоб усі люди задумалися про відповідальність за своїх дітей. Подібні випадки рідкісні, але з якоюсь періодичністю зустрічаються в практиці", - зазначив він.

Гендиректор "Лелеки" каже, що дуже хоче, щоб все це перетворилося у казку зі щасливим кінцем.

"Щоб маленьку дівчинку вилікували, вона знайшла своїх батьків, які будуть її любити, не заглядаючи у діагноз. І з бридкого каченяти вона перетворилася б на прекрасного лебедя, вийшла заміж і прийшла у "Лелеку" народжувати дітей. А я дожив би до цієї щасливої хвилини", - підсумував Зукін.

 

Любой самый прагматичный человек иногда совершает абсолютно иррациональные поступки, т.е. делает не то , что...

Опубліковано Valery Zukin Пʼятниця, 17 липня 2020 р.

Нагадаємо, у Коцюбинському мати викинула новонароджене немовля на смітник.

Повʼязані теми:

Наступна публікація