У Києві туристів понад чотири роки возило арештоване судно, яке не могли знайти судові виконавці

У Києві туристів понад чотири роки возило арештоване судно, яке не могли знайти судові виконавці

Фото: ТСН

Також було арештовано і плавкафе, яке теж працювало весь цей час.

За величезний борг перед банком на більш як два мільйони доларів у бізнесмена забрали теплохід і плавуче кафе. Їх шукали чотири роки, хоча судно і плавкафе працювали у всіх просто під носом на річковому вокзалі Києва - і на них заробляли чималі гроші. Тепер арештоване майно продадуть на державному аукціоні.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

На річковому вокзалі Києва заарештували теплохід та плавуче кафе через борг перед банком

На річковому вокзалі Києва заарештували теплохід та плавуче кафе через борг перед банком

Столичний річковий вокзал. До причалу з туристами на борту прибуває теплохід з чергової екскурсії Дніпром. За квиток кожен заплатив 200 грн.

І ніхто із них навіть не здогадується, що вже 12 років, як це судно – практично у повітрі. Воно куплене за кредитні гроші однією столичною судноплавною компанією. Бізнес процвітав роками. Хтось на ньому заробляв гроші, а банку - ні копійки не сплатив.

Ще у 2015 році суд зобов’язав вилучити у боржника все майно, аби повернути банку понад 2 мільйони доларів. Та рішення суду не виконували чотири роки. І те, що плавало у нас під носом, ніхто не бачив. Теплохід боржника лише зараз знайшов приватний судовий виконавець просто в центрі Києва. Капітана і весь персонал він просить негайно покинути теплохід, бо далі – його чекає арешт.

Поруч на причалі роками стоїть і плавуче-кафе, воно теж належить боржнику. Від компанії-боржника – ніхто не приходить. А юристи щось пояснювати відмовляються.

"Ви як сніг на голову хочете щоб ми вам на всі питання відповіли відразу. Дайте ми розберемося в ситуації", - кажуть вони.

Із судовим виконавцем юристи спілкуються тет-а-тет. Після перемов теплохід і плавуче-кафе вони звільняють. Майно арештовують. Буксиром тягнуть до іншого берега. І виставляють на державний аукціон.

Теплохід і плавуче кафе оцінили майже в три мільйони гривень. Та їхній продаж – двохмільйонного доларового кредиту не покриє. Сам боржник сплачувати не збирається, бо вже оголосив себе банкрутом. Тож, поки з причалу відчалює заарештоване судно, на його місце стає теплохід з такою ж емблемою і назвою, що вказує на приналежність до однієї компанії. Але офіційно власник встиг переоформити свої судна на нові фірми.

Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація