Станом на 1 липня кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки.
За результатами перевірки Держпродспоживслужби Києва 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили діяльність для проведення санітарних заходів та усунення недоліків.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.
"01 липня 2017 року у зв'язку з реєстрацією в м. Києві випадків захворювання на гострі кишкові інфекції, пов'язані з вживанням харчових продуктів у закладах громадського харчування, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, у межах частини 13 статті 4 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", провели збір інформації в операторів ринку про діяльність, пов'язану з реалізацією харчових продуктів, за місцем впровадження їх господарської діяльності", - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що основною метою було дослідити санітарний стан приміщення, чи підтримується в чистоті, робочому стані поверхня обладнання, що контактує із харчовими продуктами, утримується в непошкодженому стані, легко чиститься, дезінфікується, зроблена з гладких, нержавіючих, нетоксичних, придатних до миття матеріалів. Також моніторили наявність медичних книжок у персоналу закладу.
Своєю чергою, при виявлені порушень з боку санітарного законодавства, суб'єктам господарювання надавалися консультації щодо їх усунення.
За рекомендаціями спеціалістів Головного управління 30 % закладів громадського харчування тимчасово припинили свою діяльність для проведення санітарних заходів та усунення недоліків.
Станом на 1 липня кількість захворювань на гостру кишкову інфекцію становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.