У Києві ТРЦ Ocean Plaza, який третій день пікетують націоналісти, закидали димовими шашками

Активісти запевняють, що не причетні до цього.

Активісти третій день поспіль пікетують торговельний центр Ocean Plaza в Києві, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Близько двохсот членів партії "Свобода" і об'єднання "Сокіл" сьогодні вдерлися всередину. Ходили магазинами і закликали киян нічого не купувати. Цього разу - мирно. Напередодні вони застосовували димові шашки і шини.

Втім, одного з нападників за надмірну активність поліція тимчасово затримала. Радикали заявляють, що Ocean Plaza належить олігархам, наближеним до Путіна.

"Даний заклад належить Аркадію Ротенбергу, олігарху російському, який фінансував, будував Керченський міст. І особливо на фоні ескалації конфлікту у Керченській протоці ми вважаємо, що було б символічно, щоб саме цей заклад перейшов до будь-якого українського власника", - каже представник ВО "Свобода" Руслан Андрійко.

Близько п'ятої вечора гості пішли, але пообіцяли повернутися.

Активісти третій день поспіль пікетують торговельний центр в Києві

Активісти третій день поспіль пікетують торговельний центр в Києві

Через годину після завершення акції невідомі закидали торговий центр димовими шашками. Усіх відвідувачів та персонал евакуювали.

Адміністрація ТРЦ Ocean Plaza звинуватила в інциденті "представників радикальних організацій".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Інформаційне повідомлення щодо ситуації в ТРЦ Ocean Plaza. Торговий центр Ocean Plaza піддається неправомірним нападам з боку представників радикальної організації. Сьогодні під час акції в ТРЦ були захоплені робочі місця адміністраторів інформаційної стійки, що перешкоджало нормальному функціонуванню ТРЦ. Служба безпеки ТРЦ спільно з викликаними співробітниками поліції намагається утримати ситуацію без вступу в конфлікт. Незважаючи на те, що під час акції участники заявляли, що не перешкоджають діяльності орендарів, не несуть загрози здоров'ю та життю відвідувачів і співробітників ТРЦ, о 18:00 в приміщенні ТРЦ було знову підпалено димові шашки, зараз проводиться евакуація. Про подальший режим роботи ТРЦ сьогодні буде повідомлено пізніше. #oceanplaza

Публикация от Ocean Plaza (@ocean.plaza)

У ВГО "Сокіл" зі свого боку заперечують застосування димових шашок.

"Застосування газу чи інших речей проти українців я гостро засуджую і запевняю що ні я, ні ВГО "Сокіл" не має жодного відношення до цієї провокації", - заявив голова київської організації "Соколу" Дмитро Назаренко.

Нагадаємо, у Києві націоналісти зранку вівторка, 27 листопада, пікетували торговельно-розважальний центр Ocean Plaza. Біля будівлі перебували близько 100 людей - всі представники націоналістичної організації "Сокіл". Перед будівлею буда складена купа автомобільних шин, також активісти заблокували залізними ланцюгами двері ТРЦ та залишили написи на стеклах та бруківці: "Ганьба колаборантам", "Геть російський бізнес", "Не купуй". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація