У Києві судитимуть власника ресторану за жахливу прибудову до історичної будівлі на Подолі

У Києві судитимуть власника ресторану за жахливу прибудову до історичної будівлі на Подолі

Фото: Вечірній Київ

Прибудову, яка перекрила тротуар, вимагають знести.

У Києві судитимуть власника ресторану за жахливу прибудову до історичної будівлі на Подолі. Прибудову, яка перекрила тротуар, вимагають знести.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом самовільного зайняття ділянки в історичній частині Києва.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

"Київською місцевою прокуратурою № 7 завершено досудове розслідування стосовно киянина за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва на території Старого Подолу в межах Державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ" (ч. 4 ст. 197-1 КК України)", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Як установлено у ході слідства, підозрюваний, не маючи рішень органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу у власність чи у користування земельної ділянки, здійснив незаконну прибудову до багатоповерхового будинку по вулиці Петра Сагайдачного, самовільно зайнявши земельну ділянку площею 0,02 га.

Фото: Прокуратура міста Києва

Варто зазначити, що вказана ділянка розташовуються у Центральному історичному ареалі міста Києва, в археологічній та архітектурній охоронних зонах, на території пам’ятки ландшафту і історії місцевого значення "Історичний ландшафт Київських гір і долини річки Дніпро", в межах пам’ятки археології місцевого значення "Культурний шар Подолу" та "Дерев’яний водогін та замощення вулиць, ХVІІ-ХVІІІ ст.".

За результатами розслідування обвинувальний акт стосовно чоловіка скеровано до Подільського районного суду Києва для розгляду по суті.

Крім того, прокуратурою заявлено позов про знесення самочинно збудованого об’єкту та повернення земельної ділянки територіальній громаді.

150-річну будівлю у самому центрі Києва зруйнували вщент

150-річну будівлю у самому центрі Києва зруйнували вщент

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація