У Києві судитимуть чоловіка, який протягом року у присутності дитини ображав та принижував жінку

У Києві судитимуть чоловіка, який протягом року у присутності дитини ображав та принижував жінку

Фото: pixabay.com

Адміністративні стягнення — штрафи й арешт — не давали позитивних результатів.

У Києві судитимуть чоловіка, який протягом року вчиняв домашнє насильство над жінкою, а адміністративні стягнення штрафи та арешт не давали позитивних результатів.

Про це у суботу, 14 листопада, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Так, від початку поточного року до поліції неодноразово надходили виклики від 43-річної киянки щодо вчинення чоловіком сімейних сварок.

"Перебуваючи напідпитку, дебошир у присутності малолітньої дитини ображав та принижував жінку", — йдеться у повідомленні.

За даними поліції, 42-річний порушник неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності: "За кожним викликом правоохоронців щодо чоловіка складали протоколи, виносили терміновий заборонний припис, який він порушив. Двічі суд застосовував до кривдника адміністративний арешт, а неодноразові штрафи він так і не сплатив. Постійні превентивні заходи та адміністративні стягнення не давали позитивних результатів і чоловік продовжував свої протиправні дії".

Правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань зібрані відомості, за цими фактами та за фактом домашнього насильства відкрили кримінальне провадження, яке завершено та направлено до районного суду для обрання фігуранту покарання.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді:

  • громадських робіт на строк від 150 до 240 годин;
  • або арешту на строк до 6 місяців;
  • або обмеження волі на строк до 5 років;
  • або позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, що Європейський суд з прав людини присудив 4,5 тис. євро компенсації жінці з Рівного, яка з дітьми потерпала від домашнього насильства з боку чоловіка. Суди в Україні не вбачали підстав для виселення кривдника з квартири.

Боротьба з насильством: українка вплинула на український суд, звернувшись до Європейського

Боротьба з насильством: українка вплинула на український суд, звернувшись до Європейського

Повʼязані теми:

Наступна публікація