У Києві створять "гарячу лінію" для скарг на корупцію

У Києві створять "гарячу лінію" для скарг на корупцію

Фото: visualhunt.com

Повідомлення на ній можна буде залишити анонімно.

Депутати Київської міської ради вирішили створити антикорупційну "гарячу лінію".

Про це повідомляється на сайті Київради.

За гарячою телефонною лінією мешканці столиці зможуть анонімно повідомляти про випадки корупції у виконавчому органі Київради, райдержадміністраціях, комунальних підприємствах тощо.

Ініціатор такого рішення Андрій Осадчук наголосив, що такі процедури існують у всьому цивілізованому світі. Він запевнив, що нова система буде забезпечувати повну анонімність викривачам, зробить неможливою викривлення чи втрату інформації. Окрім цього, вона встановить чіткий алгоритм розгляду повідомлень щодо корупції та порядку передачі їх до поліції чи спеціалізованих антикорупційних органів.

Як зазначається, лінія має повноцінно запрацювати за три місяці. Повідомлення на ній можна буде залишати усно або письмово. Вони будуть прийматись у робочі дні за розкладом роботи держустанов. У позаробочий час, святкові та вихідні дні на лінії буде автовідповідач.

Нагадаємо, у Дніпрі затримали працівника місцевої прокуратури, який вимагав хабар у жінки. Посадовець обіцяв за 2 тисячі доларів не притягувати жінку до кримінальної відповідальності.

У Дніпрі зафіксували вимагання хабарів за проходження протипожежних перевірок у ТРЦ

У Дніпрі зафіксували вимагання хабарів за проходження протипожежних перевірок у ТРЦ

Повʼязані теми:

Наступна публікація