У Києві студентка стрибнула з мосту Патона нібито через конфлікт з деканатом, рятувальники шукають тіло

У Києві студентка стрибнула з мосту Патона нібито через конфлікт з деканатом, рятувальники шукають тіло

Фото: Управління ДСНС Києва

18-річна дівчина була громадянкою Туркменістану.

У Києві водолази шукають студентку, яка стрибнула з моста Патона у Дніпро.

Про це повідомили у прес-службі столичного ГУ ДСНС України.

"17 лютого обстежено 7 тис. кв. м акваторії річки Дніпра, 18 лютого водолазами обстежено 800 тис. кв. м. Водолази обстежують Дніпро від моста Патона до Дарницького моста", -  йдеться у повідомленні.

Як зазначається, пошукові роботи проводяться протягом світлового дня.

За даними ДСНС, дівчина була 1999 року народження.

Водночас адвокат, очільник діаспори туркменського народу Ровшанбек Розметов на своїй сторінці у Facebook уточнив, що з мосту Патона стрибнула 18-річна студентка Національного медичного університету імені Богомольця, громадянка Туркменістану Мукаддас Насирлаєва.

За його словами, трагедія сталася 30 січня, два тижні дівчину шукали як зниклу безвісти.

Також Розметов розповів, що студентка була відмінницею, проте через те, що деканат не подав вчасно документи в міграційну службу, в дівчини були проблеми з оформленням дозволу на проживання в Україні.

"Заступник декана з роботи з іноземними студентами НМУ ім. Богомольця Тимохіна Тетяна Олександрівна, навіть не прочитавши, порвала заяву Мукаддас і віддала їй в руки, повідомивши їй, що вона нічого підписувати не буде. Очевидно, що Тимохіна Т.О. чекала, як і від інших студентів, подяки за послуги з отримання посвідки на проживання, а не порожню заяву", - запевнив адвокат, зазначивши, що за тиждень Насирлаєва знову звернулась до заступниці декана, і після зустрічі з нею дівчину більше не бачили.

Розметов додав, що через три дні після зникнення студентки її родичі почали самі шукати дівчину, і встановили її маршрут від університету до моста Патона, де вона вчинила самогубство.

Друзья с горечью в сердце сообщаю Вам о трагедии, которая стала с нашей пропавшей Мукаддас 30.01.2018 г. Мукаддас родив...

Опубликовано Rovshanbek Rozmetov 17 февраля 2018 г.

Своєю чергою у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця заявили, що Мукаддас була відрахована з НМУ через порушення міграційного законодавства.

"Термін дії її візи закінчився 17.12.2017 року. До цього часу Насирлаєва не оформила посвідку і не виїхала до Туркменістану, щоб отримати нову візу. 18 січня медичний університет повідомив про розірвання контракту з Мукаддас Насирлаєвою на підставі порушення студенткою міграційного законодавства, 24 січня їй було вдруге особисто повідомлено про підписання наказу про відрахування з університету, оскільки ситуація не змінилася", - йдеться у повідомленні.

Адвокат Розметов вже прокоментував заяву університету на своїй сторінці у соцмережі: "НМУ ім. Богомольця в "кращих" традиціях чиновників радянського союзу відрахував Мукаддас заднім числом".

Друзья, НМУ им. Богомольца в "лучших" традициях чиновников советского союза отчислил Мукаддас задним числом. Они пишут, что по состоянию на 18.02.2018 р. не знают что случилось с Мукаддас.

Опубликовано Rovshanbek Rozmetov 18 февраля 2018 г.

Повʼязані теми:

Наступна публікація