У Києві славетні "кіборги" прийшли в мультимедійний меморіал героїв АТО

У Києві славетні "кіборги" прийшли в мультимедійний меморіал героїв АТО

Фото: ТСН

Військові зізнаються, що тепер зовсім по-іншому сприймають свято Покрови.

До Києва з'їхалися родичі загиблих захисників України, аби наживо побачити нещодавно відкритий мультимедійний меморіал у музеї війни. На його стінах одна за одною з'являються фотографії, імена та прізвища загиблих в АТО українців, а їх уже понад три тисячі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

145 воїнам на цих фото посмертно надали звання Героя України, список імен постійно оновлюється. «Це той день, коли дійсно стискає в грудях, і згадуєш людей, зустрічаєш. Якби його не було – це була б пустка, котру важко чимось заповнити», - зізнається «кіборг» Євген Межевікин.

До Києва з'їхалися родичі загиблих бійців, побачити новий мультимедійний меморіал у Музеї війни

До Києва з'їхалися родичі загиблих бійців, побачити новий мультимедійний меморіал у Музеї війни

Ушанувати пам'ять побратимів прийшли бійці, які боронили Донецький аеропорт. Андрій Шараскін та Євген Межевікін надихнули кінематографістів на створення нової стрічки, яка називається "Кіборги" і в прокат вийде в грудні. «У нас іще дуже багато роботи. Нам ще треба виграти війну. І вибороти, зробити нарешті мирною нашу країну. А це ми зможемо зробити, лише коли зможемо вказати будь-кому на своє місце», - каже Шараскін, який має позивний «Богема».

Як повідомлялося, Україна вшановує своїх захисників – це свято почали відзначати лише 2014 року вже після початку російської агресії. І це не день військового чи нацгвардійця, а надто ж не формальне свято чоловіків, яким було за радянських часів 23 лютого – у цей день Україна вшановує загиблих і вітає живих людей, які свідомо стали на її захист, і ні стать, ані фах при цьому не мають значення.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація