У Києві сім'я занесла до квартири небезпечний газовий балон: що робити сусідам

У Києві сім'я занесла до квартири небезпечний газовий балон: що робити сусідам

"Сніданок" перевірив киянку, яка, за словами сусідів, тримала газовий балон у квартирі.

У Києві сім'я занесла до квартири у багатоповерхівці небезпечний газовий балон.

Сусіди почали бити на сполох, бо злякалися, що їхній будинок може бути зруйнований вибухом, як це сталося 21 червня на Позняках.

Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

"Мешканці Дарницького району столиці з жахом звернулися до "Сніданку" по допомогу — кажуть, що їхні сусіди, яким відключили газопостачання, занесли до квартири балон. На зауваження не реагують і на контакт не ідуть", — йдеться у сюжеті.

"Сніданок" побував на місці події та поспілкувався із сусідами та з мешканкою квартири, куди заносили балон.

Ірині Петрівні 57 років і все своє життя вона мешкає у цій багатоповерхівці, що у Дарницькому районі столиці. Хоч і живе на 9-му поверсі, але боїться сусідів з 2-го. Адже на власні очі бачила, як вони заносили до своєї квартири газовий балон. Пані Ірина неабияк налякана, адже добре пам'ятає як 21 червня у її рідному районі стався вибух газу у будинку.

Ось, що вона розповідає: "Той випадок, який стався в районі, дуже важкий, і я думаю, що кожен відчув, наскільки це небезпечно, і як ми незахищені. У квартирі ж усе, що ти маєш".

Голова правління цього житлово-будівельного кооперативу Ганна Володовська про родину з другого поверху може розповісти багато: смітять у під'їзді, порушують різні правила проживання, сусіди з першого поверху скаржаться, що вони погано поводяться — не дають їм спокою.

Скарги на горе-сусідів голова правління збирає вже п'ять років, але терпець увірвався, коли побачили, як вони заносять до квартири балон із пропаном одразу після того, як їм від'єднали газ.

Сусіди зразу ж почали просити, аби прибрали балон: "Вони, звісно, не відчиняють, не відповідають, навіть грубіянять".

"Сніданок" вирішив запитати позицію сусідів і перевірити, чи справді є балон в квартирі. Не одразу, але знімальну групу все ж впускають. Жінку, яка відчинила двері, звуть Даша. І вона запевняє, що балон винесли, навіть інші сусіди це бачили.

Жінка навіть дозволила кореспондентці "Сніданку" перевірити кухню і квартиру — біля плити на кухні балону немає, у квартирі теж.

Схоже, що його і справді винесли.

На питання, чому його взагалі заносили до квартири, жінка відповідає: "Він у нас був дві години, нам треба було перевантажити його з однієї машини до іншої".

"Проте, як би там не було, Даша пообіцяла "Сніданку", що балону не буде, а їжу готуватиме на електричній плиті", — йдеться у сюжеті.

Варто зазначити, що газові балони у будинках вище двох поверхів заборонені державними будівельними нормами. Куди ж звертатися, якщо ваші сусіди не знають таких правил? На аварійній службі "Київгазу" кажуть, що необхідно звернутися в ЖЕК та до МНС, тому що це небезпечно. А ще — до поліції.

Покарання за встановлення газового балону адміністративне: від 170 до 850 гривень, і такі дії мають бути припинені, але головне — це те, що людина наражає на небезпеку оточення, якщо хтось загине, то відповідальність буде кримінальна. І, звісно, усім потерпілим потрібно буде виплатити матеріальну шкоду.

"Варто завжди пам'ятати — недбалість може призвести до жахливих наслідків і зруйнувати долі багатьох людей", — підсумовується у сюжеті.

Нагадаємо, що потужний вибух у 10-поверховому будинку на Позняках у Києві стався зранку 21 червня. Мешканців двох будинків відселили через можливість обвалу аварійних конструкцій.

З-під завалів будинку рятувальники дістали тіла п'ятьох загиблих. Троє із них — родина 18-річної Анастасії Недашковської. Дівчина одночасно втратила батька, матір та брата. 

Після проведення експертизи правоохоронці повідомили, що вибух, найімовірніше, спровокувала газова суміш. Попередні тести показали, що в частково обваленому будинку вибухівки не було. 

"Сніданок" перевірив киянку, яка, за словами сусідів, тримала газовий балон у квартирі

"Сніданок" перевірив киянку, яка, за словами сусідів, тримала газовий балон у квартирі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація