У Києві шкуродери вбили собаку-поводиря чоловіка з інвалідністю

У Києві шкуродери вбили собаку-поводиря чоловіка з інвалідністю

Фото: pixabay.com

Зоозахисниця зазначає, що напередодні догхантери цілеспрямовано ходили і розкидали по дворах отруту.

Кілька днів тому, в Києві, у Бортничах невідомі отруїли собаку-поводиря інваліда 1-ї групи.

Як повідомила ТСН.uа волонтер і зоозахисник Марія Нікіточкіна, з Олександром особисто вона не знайома, але йому дали її номер, як "глави фонду захисту тварин".

"Він мені подзвонив і почав плакати, що у нього отруїли собаку. Це сталося три дні тому десь", – говорить Марія.

Вона також сказала, що хтось підкинув отруту просто в будинок, у якому живе Олександр, собака з'їв і йому одразу стало зле.

"Господар відразу зрозумів, що вона почала вмирати, сусідка викликала ветеринара, але лікар вже нічого не встиг зробити", – розповіла вона.

За словами волонтера, чоловік живе один у зруйнованому будинку. Він сирота, ні батьків, ні знайомих у столиці у нього немає. Сам Олександр з Кропивницького, раніше він переніс операцію на очах, але вона не допомогла йому повернути зір.

"Цей собака був єдиним його другом протягом багатьох років. Він завжди з ним ходив, він реагував на загрозливі фактори і допомагав йому у всьому. У нього зараз стрес, шок, у нього життя зупинилося", – додала зоозахисниця.

У Мережі активізувалися волонтери, щоб допомогти Олександру хто чим може.

"Він просить, щоб його відправили в реабілітаційний центр, тому що, жити в напівзруйнованому будинку він не може. У нього ще є дві дворняги і він просить забрати їх у притулок. Він боїться, що якщо візьме нового собаку, то отруять і його", – розповідає Марія.

Зоозахисниця зазначає, що в Бортничах, цього ж дня, загинула не одна собака від отрути. Вона вважає, що хтось цілеспрямовано ходив і розкидав по дворах отруту, швидше за все це були догхантери. Вбивства тварин можна помітити і в інших районах Києва.

"Це звичайно може бути хто завгодно, і сусід і недоброзичливець якийсь. Але поліція не хоче нічого розслідувати. Вони приїхали і поїхали", – каже волонтер.

Своєю чергою, Олександр здогадується, хто міг би вбити його найкращого друга.

"Я вже здогадуюся з якого боку вітер піддував і розумію, хто замовив охоронцю мого собаку вбити. Це хтось з місцевих. Зробили може і не вони, але замовили це точно", – розповів він.

Олександр не назвав ім'я, кого він підозрює, але додав, що таких випадків дуже багато останнього часу і у догхантерів є спеціальний сайт з номерами телефонів, де можна замовити вбивство тварини.

"Там виродки ці роблять замовлення, а шкуродери потім їздять і вбивають, і просто ходять і отруту по району розкидають", – зазначив він.

Господар каже, що у нього залишилося ще дві дворняги і йому страшно залишатися з ними в цьому будинку. Лабрадора, він узяв до себе 2015 року. Він випадково прибився до Олександра, після чого ні на крок від нього не відходив.

"Його (лабрадор – ред.) тоді викинули просто, прив'язали мотузкою в лісі. Я його знайшов і забрав. Він такий розумний і хороший був", – каже чоловік.

Заяву в поліцію Олександр написав, але він вважає це непотрібним, оскільки немає жодних доказів, ні відео- фотофіксації, ні свідків.

"Будемо шукати нового собаку, але мені для початку потрібно виїхати з цього проклятого місця, щоб ще одного мого собаку не вбили. Як говориться, перш ніж вибирати собі будинок, вибери собі сусідів", – додав він.

Нагадаємо, 24 липня, Голосіївський суд Києва виніс вирок шкуродеру Дмитру Кияниці у вигляді 6 місяців позбавлення волі.

Справа Кияниці набула широкого розголосу, коли в Мережу потрапило відео, на якому засуджений прив'язав кота до дерева за шию і бив його шлангом. Відео виклали в Інтернет зоозахисники, вони ж оплатили лікування тварини.

Суд оголосив вирок чоловікові, який весною минулого року знущався над котом

Суд оголосив вирок чоловікові, який весною минулого року знущався над котом

Повʼязані теми:

Наступна публікація