У Києві шахрай облаштував фіктивний пункт обміну валют і "заробив" 30 тисяч доларів США

У Києві шахрай облаштував фіктивний пункт обміну валют і "заробив" 30 тисяч доларів США

У Києві шахрай облаштував фіктивний пункт обміну валют і "заробив" 30 тисяч доларів США

Фото: Поліція Києва / Facebook

Псевдокасир вирвав із рук киянина гроші та вискочив через потаємний вихід.

Київські оперативники затримали чоловіка, який під приводом обміну валют заволодів 30 тисячами доларів США.

Шахрай облаштував у приміщенні фіктивний пункт обміну іноземної валюти. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"У ході реалізації оперативної інформації працівники столичного главку затримали чоловіка за пограбування киянина. У приміщенні на Вознесенському узвозі він облаштував фіктивний пункт обміну валют та заволодів грішми киянина", - йдеться у повідомленні поліції.

Як розповів заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління поліції  Антон Кабиченко, правоохоронці встановили, що чоловік знайшов в Інтернет мережі оголошення про обмін валют за вигідним курсом та домовився про зустріч.

"Ми встановили, що киянин прибув у центр столиці, аби обміняти гроші. Коли він дістав 30 тисяч доларів США псевдокасир вирвав із рук гроші та через потаємний вихід вийшов у двір будівлі. Після цього зловмисник намагався втекти з місця скоєння злочину, але його затримали оперативники", - розказав Кабиченко.

Правопорушника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявися раніше судимий 26-річний мешканець Запорізької області. Встановлено, що він судимий за збут наркотичних засобів та психотропних речовин.

"З місця події ми вилучили гроші, мобільний телефон, гумові рукавички, рахунковий апарат, монітор та інкасаторські сумки. Розпочато кримінальне провадження за частиною п’ятою статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Фігуранту оголосили про підозру у скоєнні злочину, йому загрожує до 13-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна", - додав правоохоронець.

Наразі правоохоронці проводять слідчі та розшукові дії, аби встановити співучасників злочину та причетність їх до інших аналогічних злочинів.

Нагадаємо, у Києві дві шахрайки під виглядом соцпрацівниць виманили у бабусі 1 300 доларів США та 16 000 гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація