У Києві рятують собаку, якого знайшли у лісі з простреленою спиною

У Києві рятують собаку, якого знайшли у лісі з простреленою спиною

У Києві рятують собаку, якого знайшли у лісі з простреленою спиною

Фото: ТСН

Для пораненого пса шукають опікуна.

У лісі під Києвом знайшли яскраво жовтого собаку із простреленою спиною. Добрі люди привезли пса до ветеринарної клініки і вже там борються за його життя, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

У лісі під Києвом врятували собаку із простреленою спиною

У лісі під Києвом врятували собаку із простреленою спиною

Пані Наталя з чоловіком під час прогулянки лісом наштовхнулася на зграю собак. Вони були худі, голодні, але зовсім неагресивні. Вони не йшли Наталі з голови. Вона почала приїжджати сюди постійно і дала собакам імена – Багіра, Тайсон і Штапик.

Минулих вихідних Наталя приїхала знову – з мішком корму та гостинцями. Улюбленець Штапик був ледь живий, він не міг підвестися на ноги. Очевидно, собака став живою мішенню для людей, які приїздять сюди стріляти заради розваги. Наталя вирішила його рятувати. Собаку доставили до ветеринарної клініки і на рентгені побачили, що у Штапика дійсно стріляли.

За тиждень Штапика повернули до життя завдяки курсу сильних антибіотиків та протизапальної терапії. Тепер його життю ніщо не загрожує, аналізи вже у нормі. Але на ноги він так і не підвівся.

Вердикт лікарів після більш ґрунтовного обстеження в іншій клініці – собака, скоріше за все, самостійно ходити не зможе. Куля, яку найімовірніше випустили з пневматики, розірвалася всередині його тіла, ушкодила одразу три хребці та зруйнувала спинний мозок. Наталя ледь не плаче, адже розраховувала на те, що Штапик ходитиме.

Головний лікар ветклініки Інна Макаріна заспокоює: «У цього собаки є шанс жити абсолютно хорошим життям, але йому, звичайно ж, потрібен опікун, який буде супроводжувати його увесь час».

Наталя у розпачі. Вона не може бути таким опікуном, бо не має можливості забрати Штапика додому. Лікар тим часом пояснює: якщо почати заняття з собакою вже зараз, можна навчити його так званої «спінальної ходи».

Поки що всі необхідні процедури робитиме Наталя: вона приїжджатиме у клініку до пса кілька разів на день. Згодом, вірить, знайдеться людина, яка візьме Штапика додому. Та дасть йому шанс підвестися на лапи і бути щасливим.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

Повʼязані теми:

Наступна публікація