У Києві розшукуваний за замах на вбивство іноземець під час затримання бризкнув копу в очі газом

У Києві розшукуваний за замах на вбивство іноземець під час затримання бризкнув копу в очі газом

У Києві розшукуваний за замах на вбивство іноземець під час затримання бризкнув копу в очі газом

Фото: ГУ Національної поліції України у місті Києві

Ще одному зловмиснику вдалося втекти.

У Києві на станції метро "Харківська" схопили іноземця з наркотиками, який під час затримання бризкнув із газового балончика в обличчя правоохоронцю та намагався втекти.

Про це повідомили у столичному відділі комунікації поліції.

"Працівник поліції звернув увагу на двох підозрілих чоловіків, які, помітивши його, почали бігти до виходу. Правоохоронець їх наздогнав і попросив надати документи. Під час перевірки даних один із чоловіків витягнув газовий балончик та бризкнув у поліцейського", - розповіли правоохоронці.

Як зазначається, за декілька хвилин правопорушника затримали колеги поліцейського, а його товариш утік.

"Правопорушником виявився 24-річний уродженець сусідньої держави. У кишенях у чоловіка поліцейські виявили три пакунки з кристалоподібною речовиною, схожою на наркотики. Він пояснив, що знайшов наркотики та вирішив залишити собі для власного вживання", - заявив тимчасовий виконувач обов’язків начальника управління поліції в метрополітені Юрій Чмир.

За даними експертів, вилучена речовина є забороненим психотропом – "Альфа-ПВП".

Наразі розпочато кримінальне провадження за статтею "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту" Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до п’яти років позбавлення волі.

До того ж на правопорушника склали протокол через злісну непокору вимозі поліцейського, суд ухвалив відправити його на 10 діб під адміністративний арешт.

"Під час досудового розслідування працівники відділу кримінальної поліції управління поліції в метрополітені встановили, що затриманий чоловік разом із товаришем, якому вдалося втекти, перебувають у міжнародному розшуку за скоєння тяжкого злочину, а саме замах на вбивство за попередньою змовою групою осіб. І саме для того, щоб уникнути покарання на батьківщині, чоловіки незаконно перетнули кордон та проживали на території України із підробленими документами", - додав Чмир, зазначивши, що вирішується питання щодо подальшої екстрадиції.

Нагадаємо, раніше у Києві затримали хакера, якого розшукували правоохоронці 30 країн світу. Відповідно до українського законодавства, йому інкримінують причетність до вчинення кількох кримінальних правопорушень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація