У Києві проректор вишу "погорів" на хабарі у 3 тисячі доларів

У Києві проректор вишу "погорів" на хабарі у 3 тисячі доларів

Фото: Національна поліція України

Посадовцю загрожує сім років позбавлення волі.

Поліцейські затримали проректора одного із вищих навчальних закладів Києва, який вимагав і отримав 3 тисячі доларів хабара.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

За інформацією правоохоронців, посадовець вишу вимагав гроші в абітурієнтів для вступу на перший курс одного з факультетів закладу. 28 лютого поліцейські задокументували факт вимагання хабара проректором та затримали його під час отримання грошей.

Затриманому повідомлено про підозру, йому загрожує до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Правоохоронці встановлюють інші факти отримання неправомірної вигоди проректором вишу.

Нагадаємо, у Львівській області за отримання хабара правоохоронці затримали завідувача кафедри одного з ВНЗ. За інформацією поліцейських, за сприяння у складанні студентами іспитів, захисту дипломних, курсових та інших робіт викладач вимагав певну "подяку". Затримали його при отриманні чергової "допомоги" від студентів. Правоохоронці вилучили 3 тис. гривень та 400 доларів США неправомірної вигоди. Задокументовано отримання вченим хабарів на загальну суму майже 100 тис. гривень. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація