У Києві прибиральник виніс із квартири понад пів мільйона гривень

У Києві прибиральник виніс із квартири понад пів мільйона гривень

У Києві прибиральник виніс із квартири понад пів мільйона гривень

Фото: Поліція Києва / Facebook

Аби ввести жінку в оману, фігурант написав записку, що кошти потрібні для порятунку людини.

У Києві прибиральник виніс із квартири понад пів мільйона гривень.

Зловмисник знайшов у квартирі потерпілої велику суму грошей і поцупив їх. Аби ввести жінку в оману, фігурант написав записку, що кошти потрібні для порятунку людини, і він поверне їх за декілька років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Подія сталася наприкінці минулого року. Тоді до поліції Києва звернулася мешканка Голосіївського району із заявою про те, що її знайомий викрав із квартири велику суму грошей. Для відпрацювання виклику та встановлення обставин події виїхала слідчо-оперативна група територіального підрозділу.

За словами слідчого Голосіївського управління поліції Ярослава Колодяжного, зловмисник близько року працював у квартирі потерпілої по господарству.

"У день скоєння злочину чоловік під час прибирання знайшов у шухлядці 15 тисяч доларів США та три тисячі євро. Написав власниці помешкання записку, що нібито кошти потрібні для врятування знайомої людини і він бере їх у борг на декілька років. Після чого правопорушник покинув помешкання", - розказав Колодяжний.

У рамках проведення слідчих дій та оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили місцезнаходження зловмисника. В орендованій квартирі на Київщині, яку фігурант винайняв на чужі документи.

"Під час невідкладного обшуку у цій квартирі ми виявили та вилучили чорнові записи фігуранта, мобільні телефони, сім карти, кошти у розмірі 2 650 євро й 8 930 доларів США. Інші викрадені гроші він витратив на власні потреби", - додав слідчий.

Почеркознавча експертиза підтвердила, що записку потерпілій писав її робітник - раніше не судимий 48-річний уродженець Запорізької області. Слідчі повідомили правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

"Ми завершили досудове розслідування та направили матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до районного суду. Зловмиснику загрожує від п'яти до восьми років тюремного ув’язнення", - підсумував старший лейтенант поліції Ярослав Колодяжний.

Нагадаємо, за минулий рік у столиці переважна більшість злочинів — це крадіжки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація