У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро

Фото: ТСН.ua

Кілька годин рух транспорту в центрі столиці паралізований.

У Києві затримали чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро.

Про це повідомив журналіст ТСН Олександр Загородний.

На міст заїхала броньована машина з українським прапором. Із авто на мосту вийшов чоловік, підняв руки догори, а потім ліг на асфальт. Його затримали правоохоронці.

До мосту Метро нині прикута увага усіх екстрених служб та навіть військових. Там кілька годин тому чоловік зупинив свій автомобіль вийшов і сказав, що підірве переправу через Дніпро та урядові установи. Водії, які опинилися фактично у заручниках терориста, повідомили про кілька пострілів, які нібито він здійснив. Міст повністю перекрили для заїзду автомобілів, метро  - зупинили. На початок переправи підігнали два БТР.

На даху скляної будівлі на станції метро "Дніпро" були снайпери. Вони стежили за тим, що відбувається на мосту. Броньовані авто заїхали на початок мосту, потім туди прийшли спецпризначенці і встановили український прапор. Про це передає журналістка ТСН Оксана Муляр.

З підривником мали зв'язок. У якийсь момент ТСН бачила таку картину: піднявся квадрокоптер і підняв вантаж, це була рація. Підривнику, ймовірно, на квадрокоптері передали рацію. Потім у скляну будівлю метро зайшов міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. І власне за кілька хвилин розпочалася спецоперація - рушили мостом броньовані автомобілі і рушили спецпризначенці.

Рух мостом Метро поки залишають перекритим. Роботу гілки метрополітену можуть відновити за пів години. Нині з місця події починають роз'їжджатися правоохоронці. На мосту працюють слідчі, вибухотехніки. Тож рух автомобільного транспорту відновлять, напевно, не скоро. За різними джерелами, на обстеження мосту на наявність вибухівки та відновлення руху може піти година-дві.

Чоловік, який зі стріляниною "замінував" міст Метро у Києві і погрожував його підірвати, є 42-річним вихідцем з анексованого Росією Криму Олексієм Бельком. Про це повідомляє TheБабель.

"Чоловік обвʼязаний українським прапором, має довге волосся з хвостом, 180 см зросту, на вигляд десь 35 років", - розповіли джерела видання.

За даними ЗМІ, у червні цього року Белько добровільно здав Деснянському райуправлінню поліції 1 кг вибухівки та 88 патронів, які нібито знайшов "у сейфі у селі на Чернігівщині".

Чоловік, який погрожував підірвати міст Метро, здався

Чоловік, який погрожував підірвати міст Метро, здався

Ексклюзив ТСН: як відбувалася спецоперація затримання терориста на мосту

Ексклюзив ТСН: як відбувалася спецоперація затримання терориста на мосту

Хто терорист: правоохоронці встановили особу чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро

Хто терорист: правоохоронці встановили особу чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Мінування" моста в Києві
Наступна публікація